Bekräftat: Stjärnan är korsbandsskadad

FOTBOLL

Kerim Mrabti blir borta upp till ett halvår

1 av 5

ABU DHABI. Läkarundersökningen är genomförd.

Skadan var som befarat – allvarlig.

Kerim Mrabti är korsbandsskadad och blir borta i upp till ett halvår.

– Det är jättetrist, men jag känner mig ändå mentalt stark och är inställd på att vara tillbaka så fort det bara går, säger Kerim Mrabti.

25 minuter in i landslagsdebuten skadade sig Kerim Mrabti allvarligt. Djurgårdens succéman fick en smäll mot sitt högra knä och vred sig sedan i smärtor vid sidan av planen innan han skyndsamt forslades in i omklädningsrummet.

– Det blir inget mer spel för Kerim den här januariturnén. Tyvärr ser det ut som en ganska allvarlig knäskada, sa Erik Hamrén efter matchen.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftade då att Mrabtis skada var allvarlig och menade att mittfältaren snarast skulle flygas hem till Stockholm för en undersökning.

– Han kommer försöka åka hem. Exakt när vet vi inte. Landslaget kommer titta på honom i morgon (torsdag), men han måste undersökas hemma också för att exakt fastställa skadan.

Komplettera med magnetröntgen

Under torsdagsmorgonen kom ett definitivt besked om Mrabtis skada.

Landslagsläkaren Anders Valentin tvingades tidigt konstatera att det handlar om en korsbandsskada. Det betyder att Mrabti med all sannolikhet blir borta många månader – upp till ett halvår – från fotbollen.

– Ja, det är en allvarlig skada på knät, en skada på främre korsbandet, men vi vill komplettera med magnetkamerabilder för att få en bättre bild av omfattningen av skadan, säger läkaren Anders Valentin till förbundets hemsida och fortsätter:

– Korsbandet är ibland bara delvis skadat och korsbandsskador är dessutom ofta kombinerade med skador på andra strukturer i knäleden.

”Stannar hellre”

Kerim Mrabti kommer dock stanna kvar med landslaget under hela den fortsatta januariturnén i Abu Dhabi och det är inget – som Bosse Andersson först meddelade – som tvingar honom att resa hem till Sverige.

– Nej, landslagsläkaren säger att det inte spelar någon roll. Jag stannar hellre kvar. Det är en skön grupp och en härlig miljö att vara i, säger Mrabti till förbundets hemsida.

Bland lagkamraterna var stämningen tryckt.
– Klart att det är nedstämt när en sån här sak händer. Det såg allvarligt ut, säger Alexander Fransson.

ARTIKELN HANDLAR OM