Premier League 2015/2016

2013: Bland de bästa 2015: Karriären över?

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Michu, 29, kan hänga upp fotbollsskorna

För inte så länge sedan var han en Europas hetaste fotbollsspelare.

Uttagen i det spanska landslaget och över 400 miljoner kronor dyr.

Nu kan 29-årige Michus karriär vara över.

Så gick det sen för fotbollsstjärnorna

Minns du Michu?

Det är klart att du gör.

Han öste in mål för Rayo Vallecano i spanska La Liga under säsongen 2011/12 och värvades till Premier League-klubben Swansea därefter.

I Wales fortsatte han på inslagen väg och stod för 22 mål under säsongen 2012/13. Han togs ut i det spanska landslaget och ryktades till några av världens största klubbar. Swansea begärde över 30 miljoner pund (motsvarande drygt 400 miljoner kronor) för sin succéman och lyckades behålla spanjoren.

Celtic backade

Spola fram två år och vi har en av de största karriärkollapserna i modern fotbollshistoria.

Säsongen 2013/14 präglades av småskador och brist på speltid i Swansea. Totalt blev det två ligamål och till förra säsongen beslutade walesarna att låna ut spanjoren till Italienska Napoli.

Men en andra fotledsskada och sviktande form ledde till att Michu endast startade två matcher för Napoli under förra säsongen. Serie A-klubben ville, föga förvånande, inte förlänga avtalet.

I sommar, färsk från en andra fotledsoperation, letade Michu och Swansea ny klubbadress – och den nu 29 år gamle spanjoren kopplades ihop med Celtic.

Enligt Daily Express informerades dock Celtic om att Michu var osäker på sin framtid inom sporten, och att han övervägde att lägga skorna på hyllan.

”Får inte glömma vad han gjort för oss”

Det blev ingen affär, och Michu är kvar i Swansea. Han är dock inte registrerad i truppen, utan befinner sig i fotbollens ingenmansland just nu.

Nu är frågan vad Michu ska ta sig till när transferfönstret öppnar igen först i januari. Huruvida de ska fortsätta leta ny klubb, eller om karriären är över.

– Vi ska träffa spelaren och se vad han vill göra i januari, säger Swanseas ordförande Huw Jenkins till BBC.

Bland fansen finns en oro kring Michu-kostnaderna för klubben. Den tidigare succéspelaren tjänar 40 000 pund i veckan, utan att spela. Men Jenkins betonar att man måste ta hand om 29-åringen.

– Som klubb får vi inte glömma allt fantastiskt han gjorde för oss under 18 månader. Vi måste hjälpa honom så mycket vi kan och ha i åtanke hur många allvarliga skador han haft och hur hårt han arbetat för att försöka komma tillbaka, säger Jenkins.

Så gick det sen för fotbollsstjärnorna

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More!

Extern länk från C More

Beställ här!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League 2015/2016

Rayo Vallecano

La Liga

Serie A

Premier League