Maic Sema hetast på plan mot sitt förra lag

Foto: Erik Mårtensson/TT / TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

I höstas kom Maic Sema inte överens med Örebro.

Tidigare under måndagen blev den 29-årige mittfältaren klar för Gif Sundsvall.

Han var matchens bästa spelare och behållningen när de båda lagen spelade 0–0 i den allsvenska premiären.

Maic Sema och hans familj gjorde sig kända för den breda allmänheten när de dansade på scenen på fotbollsgalan i höstas.

I den allsvenska premiären fick Maic Sema börja matchen på bänken, men han kom in redan i halvtid sedan Chidi Omeje fått en rejäl smäll på knäet.

Som offensiv högerbreddare snurrade han, skapade oreda för motståndet och avslutade vasst.

Laddat med indisk kyckling

Uppladdningen under vintern har gjorts i tidigare Chelsea-managern Avram Grants NorthEast United i Indien, där det blev sju matcher.

– Det var mycket tikka masla där. Så jag känner mig i pigg fötterna, säger Maic Sema till C More med sitt jättebreda leende och glittrande ögon.

Han har de två senaste säsongerna spelat i just Örebro.

Det var länge oklart om han skulle kunna spela den allsvenska premiären mot klubben han lämnade efter förra säsongen.

Papperna för övergången till Gif Sundsvall till blev klara först under annandag påsks förmiddag och nyförvärvet var spelklar i sista stund.

– Det blev en speciell uppladdning, det är kul att vara tillbaka. Jag är född och uppvuxen i Lycksele, så det var de norrländska vindarna som drog mig tillbaka.

I den 79:e matchminuten hade Maic Sema ett farligt studsande skott från straffområdeslinjen, Örebro-målvakten Oscar Jansson greppande liggande bollen.

– Det kanske borde ha varit mål där. Det var en jämn match med chanser åt båda hållen, vilket som helst av lagen kunde ha gjort mål, säger Maic Sema.

Påskturné i norr

Direkt efter slutsignalen sprang Maic Sema över hela planen till familjen inklusive landslagsbrorsan på plats på de översnöade läktarna.

De var också på plats på Jämtkraft Arena under påskdagen när Östersund och lillebror Ken Sema förlorade mot Djurgården med 1–0.

Matchen Gif Sundsvall–Örebro var totalt sett händelsefattig inför 3192 åskådare – det var lågt tempo, många misstag och mest svaga avslut.

Örebro hade bollinnehavet och de flesta halvchanserna i den första halvleken.

Gif Sundsvall spelade upp sig efter halvtidsvilan och var det bättre laget resten av matchen, mycket tack vare Maic Sema.

Örebros inhoppande allsvenska debutanten Simon Amin hade en boll inne i den 82:a minuten, men bollen var över kortlinjen när Daniel Björnkvist slog inlägget.

Dennis Olsson och Chidi Omeje i Gif Sundsvall lämnade matchen efter tuffa smällar.

Hemmalaget hade ett tag fyra spanjorer på planen plus assisterande tränaren Ferran Sibila på bänken.

Räkna med Maic Sema från start borta mot Sirius på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM