Guidetti sågar underlaget: ”Ser ut som en jävla idiot”

FOTBOLL

CRAIOVA/STOCKHOLM. John Guidetti fick äntligen chansen att visa upp sig från start i en landskamp.

Men anfallaren blev mållös och efter slutsignalen tyckte han att underlaget förstörde matchen.

– Bollen studsar upp en halvmeter och träffar dig på knäskålen så att du ser ut som en jävla idiot.

Sverige bytte ut hela startelvan från förlustmatchen mot Chile till tisdagskvällens match borta mot Rumänien.

En som för första gången på länge fick chansen att visa upp sig från start för Janne Andersson var John Guidetti, 25, som på sistone fått mycket speltid i La Liga sedan han gick på lån till Alavés från Celta Vigo.

I mitten av andra halvlek hade Guidetti en bra chans att kvittera Rumäniens ledning, men anfallaren lyckades inte överlista Tatrusanu i ”Rumäniens mål.

”Ser ut som en jävla idiot”

Efter matchen var han besviken på den undermåliga gräsmattan i Craiova.

– Faktiskt jävigt tråkigt, men det är samma för båda lagen. Man ser fram emot att spela, men det man kunde göra var att gå ut och kämpa helt enkelt. Det var väldigt speciellt.

– På den högsta nivån vill du skapa dig en yta. Sen när bollen kommer vill du titta runt omkring dig för att veta vad som händer så att man kan ta ett beslut. Men när du gör det studsar bollen upp en halvmeter och träffar dig på knäskålen så att du ser ut som en jävla idiot. Det är tråkigt att det förstör matchen.

Många som var kritiska

Trots att Sverige hade det svårt på den undermåliga gräsmattan tycker Guidetti att laget förtjänade att vinna.

– Jag tycker att det är för jävligt att de får vinna fotbollsmatchen. Jag tycker att vi skapar mer chanser. De har väl en där de skjuter tre meter utanför i slutet på första halvlek. Sen har de målet och nån på slutet när vi går fram med alla.

– Det är tråkigt när man har chans att visa upp sig för Janne, alla grabbarna var taggade, och så blir det en sån här match.

I likhet med Janne Andersson var John Guidetti irriterad över att fjärdedomaren var från Rumänien.

– Det märktes, det var mycket kärlek där, säger han. 

Självkritisk landslagschef

När Sportbladet talar med landslagschefen Lasse Richt är han självkritisk över att det blev som det blev med underlaget på Ion Oblemenco-stadion.

– Jag var ju rädd för det här innan, att det skulle släppa, och när vi kom hit i söndags beslutade vi direkt att vi inte skulle träna på den överhuvudtaget, säger han.

Finns det något misstag från er sida att matchen skulle spelas här?

– Så här i efterhand så kan man säga att hade vi vetat att det skulle spelas i sånt här väder, då hade vi inte spelat i Rumänien. Men det kan man inte veta i januari, eller när det nu var vi kom överens.

Hade det varit ett alternativ att spela på ett mer vädersäkert ställe?

– Vi ville ju längre ner, men kom aldrig överens med något annat land. Så det fanns inte så många kvar som vi kunde spela mot. Spanien, Portugal och Italien kunde vi inte ta. Vi ville ner mot Medelhavsområdet.

DOKUMENT: Straffsumparens okända livsöde – här är historien om Miodrag Belodedicis flykt från diktatorn, fängelsedomen – och den viktiga straffen han satte.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM