Låg publiksiffra i Dalkurds hemmapremiär

FOTBOLL

Flera tusen Dalkurd-supportrar tog sig till Friends Arena för att se lagets allsvenska premiär mot AIK.

Men i ”hemmapremiären” mot Östersund stannade många fans hemma – drygt 1 600 personer kom till Gavlevallen i Gävle.

– Det är klart att jag är lite besviken, jag trodde att de skulle vara några fler faktiskt, säger Dalkurds Rawez Lawan.

Förlust i den allsvenska premiären mot AIK. Då hyllades ändå Dalkurd – mycket för de tusentals tillresta fansen som vallfärdat till Solna.

Därför var det nog många som trodde att lagets ”hemmapremiär” (laget flyttade sin verksamhet från Borlänge inför säsongen) på Gavlevallen skulle locka fler åskådare än de drygt 1 600 personer som hade tagit sig dit.

– De hade inte jättehög publiksiffra heller i Borlänge, så intresset kanske finns utanför. Men det är en liten besvikelse, jag trodde nog med tanke på hur många som var på Friends Arena senast att det skulle var fler på plats här, säger Olof Lundh i C Mores sändning.

Den tillresta bortaklacken, som åkt från Östersund, var större än hemmalagets motsvarighet.

”Vi är vana”

Efter matchen pratade Dalkurds Rawez Lawan om besvikelsen över den låga publiksiffran.

– Jag hoppas att våra prestationer kan göra så att folk kommer, men det är klart att det är en liten besvikelse. Men samtidigt är vi vana, när vi spelar våra bortamatcher har vi bäst publik. Det är klart att jag är lite besviken, jag trodde att de skulle vara några fler faktiskt, säger han.

Dalkurd överraskade

I matchen imponerade Dalkurd och chockade gästande Östersund. Nyförvärvet Mohamed Buya Turay gjorde stor succé genom att göra både 1–0 och 3–0.

Däremellan nätade Oliver Berg.

3–0-segern innebär att klubben tog sina tre första allsvenska poäng. För Östersund ser läget betydligt värre ut. Två raka förluster – utan att göra ett mål – betyder att fjolårssuccén ÖFK för närvarande ligger sist i tabellen.

Foto: CMORE
Experternas tips: så slutar Allsvenskan 2018 00:42
ARTIKELN HANDLAR OM