Bosse Andersson: ”Sa att vi skulle sluta tillsammans”

Djurgårdens sportchef om Henrik Berggrens avhopp

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Anna Tarnhuvud /

Henrik Berggren lämnar sin roll som vd i Djurgården.

Nu funderar även Bosse Andersson över sin framtid i klubben.

– Vi sa att vi en dag skulle sluta tillsammans, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

I dag gick Djurgården ut med beskedet att klubbens vd Henrik Berggren avslutar sin tjänst i februari 2019.

Berggren har haft rollen sedan 2013 och anslöt samtidigt som Bosse Andersson. Detta efter en kaosartad period i Djurgården då klubben låg sist i allsvenskan och tränaren Magnus Pehrsson lämnat sitt uppdrag som tränare efter att han upplevt sig hotad av fansen.

Sedan dess har Berggren och Andersson fått ordning på Djurgården som etablerat sig på allsvenskans övre halva och nu dessutom har en god ekonomi.

Bosse Andersson beklagar att vd:n väljer att sluta och i stället börjar arbeta för Svensk Elitfotboll.

– Vi tillsammans har jobbat väldigt bra ihop. Vi hade ett uppdrag och det var att få ordning på klubben rent ekonomiskt och även få sportslig stabilitet med tuffa förutsättningar. Det uppdraget är mer än väl slutfört, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

”Finns bara en Henrik Berggren”

Andersson berättar även för sajten att hans egen framtid är osäker i Djurgården.

– Vi sa att vi en dag skulle sluta tillsammans och det är klart att jag funderar på om vi ska gå tillsammans, och den biten. Nu kom det lite hastigare än jag trodde. Sedan innebär inte det att jag kanske slutar men det är självklart att förutsättningarna förändras, säger han och utvecklar:

– Det var vårt drag från början; att vi gör det här några år och vi hade en måttstock att göra det på fem år. Sedan kom det här med Henrik inte som en chock för mig, det är något vi har diskuterat och han måste tänka på sig själv och fatta det beslutet. Som sagt, det är extremt jävla tråkigt för Djurgården och det är klart att det är otroligt tråkigt för mig. Det finns bara en Henrik Berggren. Det är styrelsens jobb att se till hur en ny organisation ska se ut.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.