Boo Wiklander om spelaroron: ”Var tvungna att lugna folk”

avDaniel Sörensen, Petra Thorén

FOTBOLL

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Ryktena om att Poya Asbaghi skulle få sparken från IFK Göteborg fick spelartruppen att reagera.

Enligt lagkaptenen David Boo Wiklander hade spelarna ett extrainsatt möte med klubbdirektören Max Markusson – detta efter oro i truppen kring uppgifterna.

– Vi var tvungna att lugna folk litegrann och tona ner det, säger han.

Den kaosartade situationen i IFK Göteborg eskalerade under det senaste dygnet. Göteborgs-Posten rapporterade under gårdagen att tränaren Poya Asbaghi skulle få sparken – någonting som både klubben och tränaren själv senare dementerade.

Samtidigt började det pratas om att klubbdirektören Max Markusson skulle samla spelarrådet under morgonen för att samtala med truppen.

– Han hälsar att han inte har några ytterligare kommentarer och rätt mycket annat att stå i under dagen, säger klubbens pressansvarige Ulf Jörnvik om ryktena om ett spelarmöte.

Har han haft möte med spelarna?

– Nej, inte som jag vet. De (spelarna) har väl fått höra det som vi sa i går kväll. Sen stämmer Max regelbundet av med spelarrådet, men för oss är det en icke-fråga.

Berättade om mötet

Men efter dagens träningspass bekräftade lagkaptenen David Boo Wiklander, 34, att spelarrådet visst samlades och pratade igenom det nuvarande läget i laget tillsammans med Markusson.

– Vi satt ner i morse för att bara diskutera igenom den artikeln som det berör. Vi ville mest bara sitta ner och höra vad klubben har att säga om situationen för att se hur vi går vidare härifrån. Det är bara att gå ut och köra nu, säger han.

Enligt lagkaptenen blev det oroligt i spelargruppen i går när uppgifterna kom ut. Aktiviteten i spelarnas interna informationsgrupp var hög.

– Alla lag har spelartrådar och det är klart att kommer det ut en artikel där det står att din chef har fått sparken så blir man nyfiken som alla andra. Det var mest att säga vad som sker och vart vi ska ta vägen.

– Vi var tvungna att lugna lite folk och berätta vad som händer – för det exploderade överallt – och tona ned det. I dagsläget är det ingenting, sen får vi se vad framtiden har att utvisa. Vi har match om ett litet tag och det är den vi måste fokusera på. Vi kan inte hålla på att läsa tidningarna, säger David Boo Wiklander.

”Måste acceptera läget”

Enligt Boo Wiklander var det flera spelare som funderade över vem som skulle möta dem på Kamratgården i morse.

– Mest undrade vi: “Vem kommer stå och hålla träningarna i morgon?” I artiklarna lät det som att det skulle stå några andra figurer på träningarna. Men ni såg själva vilka som var här. Det är lugnt.

– Vi måste acceptera läget, såväl som Poya, "Affe" (Alf Westerberg, ass tränare) och Mats (Gren, sportchef). När det skrivs om dem personligen så måste det kännas för dem som att det blir taget ur sammanhanget. Som spelare så är det här vårt jobb. Vi gnuggar på, det här är vår vardag.