Zlatans agent om Englands-ryktet: ”Det är skitsnack”

FOTBOLL

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovics tid i Barcelona kan vara över. Brittiska tidningar skriver att svensken är till salu och ­redan erbjudits till Chelsea och Manchester City.

Uppgifter som Zlatans agent Mino Raiola tillbakavisar.

– Ingen klubb har någonsin sålt Zlatan. När vi vill lämna så gör vi det, men ingen klubb kommer att sälja honom om han inte vill, säger han till Sportbladet.

Foto: Raiola och Zlatan.

I går publicerade den brittiska dagstidningen Daily Mail uppgifter som gör gällande att Barcelonas president Joan Laporta är villig att sälja Zlatan Ibrahimovic för 460 miljoner kronor.

Tidigare i veckan uppgav Daily Mirror att Barcelona anlitat den utomstående agenten Pini Zahavi för att sätta den svenske anfallaren på marknaden. Zlatan ska redan ha erbjudits till de båda Premier League-klubbarna Chelsea och Manchester City.

Sänker priset

Summan som Daily Mail publicerar innebär att Barce­lona är beredda att gå ner i pris jämfört med när man ­värvade Ibrahimovic i somras, och då man dessutom fick lämna Samuel Eto’o i utbyte till ­Inter.

Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola förnekar inte att en flytt kan komma att bli aktuell i sommar, men är tydlig med att det i så fall skulle ske på spelarens egna villkor.

”En ickefråga”

– Ingen klubb har någonsin sålt Zlatan. När vi vill lämna så gör vi det, men ingen klubb kommer att sälja honom om han inte vill och därför är den här saken en ickefråga, säger Raiola till Sportbladet.

Ibrahimovic har varit bänkad i två av Barcelonas tre senaste matcher, vilket fått spekulationerna om hans framtid att ta fart.

På söndag spelas ligans sista omgång då årets segrare ska utses. Före det vill Raiola inte uttala sig om framtiden.

– Ligan pågår fortfarande och du föregriper saker och ting.

I mars sa du att om Zlatan vill lämna Barcelona i sommar så ska du hjälpa honom med det. Har han sagt att han vill det?

– Nej, och om han vill det så skulle vi inte berätta det för dig i alla fall, säger Raiola.

ARTIKELN HANDLAR OM