”Jag vet inte om jag blir kvar i klubben”

Av: Johan Linderstam

Publicerad:
Uppdaterad:

Bangura förhandlar med AIK – utan framsteg

Alex Miller kände sig bakbunden och lämnade AIK.

Nu kan klubbens ekonomiska kris även göra att största stjärnan lämnar.

– Jag vet inte om jag blir kvar, säger Mohamed Bangura till Sportbladet.

21-åringen skrev på ett 3,5-årskontrakt för AIK den 19 juli i somras. Klubben parkerade då på kvalplats i tabellen, men knappt fyra månader senare har Mohamed Bangura skjutit kvar AIK i allsvenskan, vunnit den interna skytteligan med sex mål på tretton matcher och visat hög allsvensk klass.

Nu är frågan om han blir kvar.

”Kan bli förändringar”

AIK gick back 5,7 miljoner kronor under årets tredje kvartal och måste göra kraftiga besparingar – något Alex Miller klagade över då han inte kände kontroll över vilka spelare som skulle komma eller vara kvar.

– Det är inte klart hur mycket budgeten behöver minskas. Det kan bli förändringar i spelartruppen och omförhandlingar av kontrakt, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

Som Sportbladet avslöjade i förra veckan slöt AIK en hemlig deal med Mohamed Bangura när kontraktet skrevs. Han fick en okej allsvensk lön som skulle höjas kraftigt om det blev succé. Det nya avtalet skulle vara klart förra veckan eller i början av denna, men sedan offentliggjordes den dystra delårsrapporten och än har det inte blivit någon löneförhöjning.

Finns intresse i Europa

– Vi förhandlar men har inte kommit vidare. Sett till hans prestationer är han underbetald, och just nu kan jag inte säga om han blir kvar i AIK eller inte. Det finns intresserade klubbar i Europa men det har inte kommit några bud, säger agenten Patrick Mörk.

För Bangura själv är framtiden oviss.

– Jag har ingen aning om vad som kommer hända. Jag känner mig blind. Men spelare kommer försvinna, säger han.

Blir du kvar i AIK?

– Jag vet inte... Jag hoppas det, men jag vet inte.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.