– Jag lägger av den dagen jag inte vinner Guldbollen

avMichael Wagner

MALMÖ. Spela ut kontraktet med Milan.

Sedan vet Zlatan Ibrahimovic, 29, definitivt när det är dags att lägga av.

– Jag slutar den dagen när jag inte vinner Guldbollen längre, säger han.

Efter att ha hyllats med stående ovationer och tagit emot sin femte guldboll fortsatte Zlatan Ibrahimovic sin triumfmarsch ner i Malmö Arenas innandömen.

På en sen presskonferens svarade en mycket öppen och glad Zlatan Ibrahimovic på alla frågor.

– Det var inte många som hade trott detta när jag började spela fotboll. Det var inte lätt att ta sig in i MFF från var som helst. Det var ingen scout som hittade mig. Jag gick själv och provtränade med MFF.

– Och nu har jag fått vinna Guldbollen för femte gången. Det känns fantastiskt.

Hur länge håller du på?

– Jag slutar den dagen när jag inte vinner Guldbollen. Jag kämpar vidare. Jag kommer inte fortsätta när jag känner att jag inte utvecklas längre. Jag tror att det här fyraårskontraktet är mina sista fyra år som jag spelar.

– Vad som händer efter det vet jag inte. Jag vet inte om jag orkar fortsätta.

”Känt mig sliten”

Zlatan visade tacksamhet mot förbundskaptenen Erik Hamrén som låter honom hoppa över träningslandskampen mot Tyskland på Ullevi i morgon.

– Erik och jag tog en diskussion och han beslutade att jag inte skulle spela. Jag har känt mig sliten i de senaste matcherna. När landslaget fick två anfallare skadade så blev det inte lättare för mig. Men jag tackar Erik för att han låter mig vila.

Du nämnde barnen (sönerna Maximilian, 4, och Vincent, 2) i ditt tal. Vad betyder dom för dig?

– Dom betyder allt. Det är dom man vänder sig till både efter negativa och positiva upplevelser. Efter en dålig match får dom en att glömma direkt. Jag skulle vilja ägna mer tid åt dom. Men i Italien är det hotell varannan dag och man missar när dom är yngre. Men det är sånt man får ta.

När hinner du glädjas över alla guldbollar?

– Just nu försöker jag njuta av den här Guldbollen, men jag känner mig sliten från i går (läs Milanoderbyt i söndagskväll). Vi flög tidigt i morse och jag sov inget i natt. Nu ska ja g försöka njuta de här dagarna och av den här Guldbollen – om inte pappa hinner sno den, säger Zlatan.

Sedan fördes han och sambon Helena Seger ut via en sidoingång och försvann sedan ut i Malmönatten för att fira på egen hand.

ARTIKELN HANDLAR OM