Djurgården jagar Vasalundstalanger

Kan följa i Igboananikes spår

I fjol hämtade Djurgården in Kennedy Igboananike från Vasalund.

Nu står två nya talanger från samarbetsklubben på tur: Alexander Milosevic, 18, och Teferi Tedla, 20.

– Det är två mycket spännande spelare, säger Vasalunds ordförande Niclas Fröberg.

Djurgården kommer att satsa mycket på talanger den kommande säsongen. Flera spelare från egna ledet ska få chansen och nu talar mycket för att man förstärker truppen med de två unga Vasalundsspelarna.

Både Milosevic och Tedla har tränat och spelat med den allsvenska klubben tidigare, under träningsläger och vänskapsmatcher.

”Jättekul för oss”

Nu är tanken att de ska få chansen på riktigt.

– Det kan jag bekräfta. Djurgården gjorde klart att de var intresserade för en vecka sedan, säger Vasalunds ordförande Niclas Fröberg.

– Det är jättekul för oss att vi återigen får visa att vi utbildar bra spelare.

Niclas Fröberg tror att mittbacken Alexander Milosevic, som Djurgården även tidigare aviserat att de är intresserade av, är den som har störst chanser att hålla i allsvenskan redan nu.

”Kommer bli landslagsman”

– Det är en spelare som självklart kommer att bli en landslagsman i framtiden. Jag vet att det är många klubbar som följer honom.

Dessutom ser Fröberg stor potential i den lite mer okände Teferi Tedla.

– Han var med i en träningsmatch med Djurgården i somras och då tror jag att de tänkte "wow, var har ni haft honom?". Teferi skapar otroligt mycket med sin snabbhet och sina löpningar. Men jag är inte helt säker på att han är redo än, säger ordföranden som trots allt gärna behåller sina talanger ytterligare en säsong.

– Jag hoppas att båda stannar hos oss ett år till, men det handlar också om vad killarna vill.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.