Serie A

”Allt förändrades när Zlatan kom”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Tränaren: Jag blev helt tagen

Massimiliano Allegri berättar i en intervju att petade storstjärnan Ronaldinho fortfarande har en viktig plats i Milans lagbygge.

Ett lagbygge som förändrades totalt när Zlatan Ibrahimovic kom.

– Ibra är en tyst ledare. Jag blev tagen av hans öppenhet mot lagkamraterna och laget, säger Allegri i Mediaset Premium.

Milan har i år förvandlats till en allvarlig utmanare om ligatiteln i Serie A. Tränaren Massimiliano Allegri säger att det stora lyftet kom när Zlatan Ibrahimovic klev in på Milanello.

”Milan mår bra”

– Milan mår bra. Det finns inga problem och spelarna är fantastiskt motiverade. Allt förändrades när Zlatan Ibrahimovic kom, säger Allegri.

– Ibra är en tyst ledare. Jag blev tagen av hans öppenhet mot lagkamraterna och laget. Han är alltid beredd att hjälpa sina lagkamrater.

Italienaren förnekade också rykten som talar om att Ronaldinho är på väg bort från klubben. Brassen har varit bänkad stora delar av säsongen och intresse finns från amerikanska LA Galaxy.

”Vi behöver Ronaldinho”

– Vi behöver Ronaldinho. Men, precis som alla andra, måste han också se till att han blir aktuell.

– Jag tar ut laget baserat på vår kommande motståndare och spelarnas form. Gattuso var också utanför i början av säsongen men har vunnit sin plats tillbaka. Massimo Ambrosini var också petad liksom Robinho. Jag sade då åt honom att Milan är en fantastisk möjlighet för honom och han tog det på bästa möjliga sätt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

De 3 senaste Zlatan–klippen

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A