Ska lockas kvar – utan höjda löner

FOTBOLL

”Det finns ett värde i att spela för MFF också”

Tre av Malmös hetaste spelare är på väg in på sitt sista kontraktsår.

Nu kan Sportbladet avslöja att Malmö FF inlett försök att förlänga med Guillermo Molins, Jiloan Hamad och Agon Mehmeti utan att höja lönekostnaderna för truppen.

– Vi räknar med ungefär samma belopp, säger vd:n Pelle Svensson.

Jiloan Hamad (20) och Guillermo Molins (22) är uttagna i landslaget och Agon Mehmeti (21) var en av Malmö FF:s största guldhjältar när titeln säkrades i höstas. Nu har klubben inlett försök att få tre av allsvenskans hetaste spelare att förlänga sina kontrakt.

”Tufft ekonomiskt för alla”

– Vi har diskussioner med dem nu och fortsätter med det. Alla tre är ju oerhört lovande spelare och har gjort ett kanonjobb för Malmö FF. Min förhoppning är att de ska stanna länge, säger vd:n Pelle Svensson.

Samtliga tre har kontrakt som går ut efter nästa säsong och kan då lämna MFF gratis om inget nytt avtal nås. Trots det, och trots SM-guldet, kan ingen av spelarna räkna med någon stor löneökning. Sportbladet kan avslöja att Malmö budgeterat med samma truppkostnad i år som i fjol.

– Det är tufft ekonomiskt för alla och vi kommer sannolikt ligga på ungefär samma belopp, säger Svensson.

Vad innebär det för Hamad, Molins och Mehmeti?

– Vi pratar aldrig lönenivåer i media och det är sådant som man förhandlar om. Men vi räknar med ungefär samma truppkostnad nästa år.

Kan de förlänga för samma lön?

– Det vet jag inte. Men det MFF kan erbjuda spelare är också en jätteplattform. Det finns ett värde i att spela för Malmö FF också som spelar in.

Räknar med högre lön

Spelarna är just nu på semester och återvänder till klubben den 6 januari. Då förväntas samtalen komma igång med bland annat Agon Mehmeti. 21-åringen är också öppet för att förlänga.

– Det är klart att det ska bli spännande nästa år med kvalet till Champions League bland annat. Det blir mycket matcher och jag ser fram emot det. Men jag tänker inte så mycket på vad som kommer hända utan njuter av semestern nu. Sedan får vi se när jag är tillbaka om de vill förhandla.

Hur ser du på att förlänga?

– Vi får se. Jag har inte haft något kontrakt framför mig. Vi får se hur det ser ut men det är jättesvårt att säga i dagsläget.

Räknar du med en högre lön då?

– Det tror jag säkert, att det ska ligga till på det sättet. Men jag vet inte. Jag får vänta och avvakta deras bud.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF