AIK Fotboll

AIK: Blir största tifot i historien

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

”Frågar du Hegerfors är det i 250-miljonersklassen”

Regerande mästarlaget AIK är i kris.

Nu kan Sportbladet avslöja att ett rekordtifo ska väcka spelarna och rädda Solnaklubben från Superettan.

– Med tifomått mätt blir det här väldigt maffigt. Frågar du Arne Hegerfors så är det i 250-miljonersklassen, säger Johan Segui, som sitter i AIK:s styrelse, till Sportbladet.

AIK inkasserade en ny förnedrande storförlust mot Elfsborg i går och det regerande mästarlaget ligger nu näst sist i allsvenskan. Solnaklubben har redan annonserat en rejäl biljettrea till måndagens match mot Åtvidaberg och nu gör även supportrarna vad de kan.

”Ynkligt med Hegerfors mått”

Klubbens tifogrupp jobbar nu med att organisera det största tifot i klubbens historia.

– Det kommer att vara tifo på östra, norra och västra läktaren. Det har vi aldrig tidigare haft och jag tror knappt någon, i alla fall i Stockholm, haft det heller, säger Johan Segui i AIK:s styrelse.

Malmö FF planerade vårens jubileumstifo i flera år och lade enligt uppgift närmare 250 000 kronor på arrangemanget. Det får AIK svårt att slå med bara någon veckas planering men Segui pratar ändå om en historisk manifestation.

– Det kommer att gå på upp emot 50 000 kronor vilket, med tifomått mätt, är väldigt maffigt. Men Arne Hegefors trodde ju att Malmös gick på 250 miljoner så med Hegerfors mått mätt så är det här ändå väldigt ynkligt.

Ingen förlust trots rean

Rean på biljetterna har också gett resultat. Trots sänkningen från 130 till 30 kronor på kortsidan och från 250 till 60 kronor på långsidan räknar klubben inte med någon ekonomiskt förlust.

– Långsidorna är snart slutsålda och vi räknar med över 20 000 åskådare. Hade vi inte haft den här kampanjen hade det kanske kommit 10 000. Så ekonomiskt kanske vi till och med hamnar lite på plus mot vad vi hade fått in annars. Det blir ju en mervärdesförsäljning av souvenirer och andra produkter också, säger klubbens biljettansvarig Tony Aronsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

Johan Segui

AIK

Allsvenskan i fotboll

Malmö FF