Fanshoten mot Rooney: Du ska dö

FOTBOLL

Uppgifter i natt: Säkerheten höjs efter fanshoten

LONDON. Wayne Rooney mordhotas efter beslutet att lämna Manchester United.

I går höjdes säkerheten kring spelaren och hans manager efter hoten.

Foto: Hånades av United-fansen.

Rooney hånades rejält efter att han meddelat att han vill lämna Manchester United.

Klubbens fans tog tillfället i akt när Manchester United besegrade Bursaspor med 1–0 hemma på Old Trafford.

På en stor banderoll frågade de egna fansen ”Vem är horan nu, Wayne?” med anspelningar på den skandal som avslöjades i höstas om att Rooney betalat tiotusentals kronor för sex med två lyxprostituerade. På en annan banderoll konstaterade man ”Coleen förlät dig, det kommer inte vi göra”.

”Han borde se upp”

Wayne Rooney som förra veckan förnekat att han varit skadad haltade under dagen runt med förband kring vänsterfoten och deltog inte i matchen. I går var han på Uniteds träningsanläggning för att se över den skada i vristen som han fick under träningen i tisdags och hela tiden var han eskorterad av vakter.

Säkerheten kring anfallsstjärnan har höjts efter att både Wayne Rooney och hans manager hotats till livet av besvikna fans, skriver Daily Star.

Fans uttryckte inte bara sitt missnöje på Old Trafford, internetsajter har fyllts med hatiska inlägg, med både underliggande och direkta hot. En person skriver: ”Han borde se upp. Han kommer inte leva tillräckligt länge för att bära (United-)tröjan igen”. En annan konstaterar: ”Jag skulle med nöje gira in i honom om han gick över gatan framför mig”.

Samtidigt har inte Alex Ferguson gett upp hoppet om att få behålla Rooney:

– Dörren är öppen. Vi vill behålla bra spelare. Speciellt när de är så bra som han, säger han enligt Sun.

ARTIKELN HANDLAR OM