”Utan Zlatan missar vi EM”

FOTBOLL

Bojan kritisk: ”Hamrén måste ta snacket med Zlatan snart”

Spelarna i allsvenskan har domen klar: utan Zlatan Ibrahimovic missar vi EM 2012.

Och ska han komma tillbaka måste förbundskaptenerna sluta vara så passiva.

– Hamrén är lite äldre och snackar om respekt, men vad fan, tar han inte snacket med Zlatan snart kan vi inte lyckas, säger AIK:s Bojan Djordjic.

Om drygt tre månader möts Sverige och Ungern

i EM-kvalet. Och nu börjar oron spridas.

– Det kommer bli svårt att gå till EM utan Zlatan. Jag kan förstå att folk klagar på att han inte presterar så mycket i landslaget ibland, men kolla vilken omgivning han har runt sig. Det är väldigt svårt för Zlatan att hämta bollen vid backlinjen och dribbla igenom åtta pers, säger Bojan Djordjic.

AIK:aren har de allsvenska spelarna i ryggen. I en enkät som Sportbladet gjort svarar mer än hälften att vi missar EM om inte Zlatan spelar för Sverige.

Vill inte störa Zlatan

När Erik Hamrén i går släppte truppen till träningsmatcherna mot Bosnien och Vitryssland saknades Ibrahimovic namn. Enligt förbundskaptenen ”handlar det om respekt”, att inte störa anfallarens vardag i Barcelona för mycket. Hamrén säger också att han hoppas träffa Ibrahimovic en gång sent i sommar för att försöka nå en överenskommelse.

Det är för lite, enligt Bojan Djordjic.

Hamrén för försiktig?

– Hamrén måste snacka med Zlatan. Han säger att han ska visa respekt men samtidigt måste han ju locka över honom. Hela landet vill se Zlatan. När det är 35000 på Råsunda kommer 30 000 bara för att se honom. När laget kliver av bussen, vems namn ropar de?

Har Hamrén varit för försiktig?

– Jag tycker det, men så vet vi inte hur snacket är bakom stängda dörrar.

Går det att ta sig till EM utan Ibrahimovic?

– Nej, det tror jag inte. Vi kanske får en bra placering i gruppen, men att vinna ... nej, då behövs Zlatan.

ARTIKELN HANDLAR OM