Alm rasande på Olsson: ”Han vill döda honom”

Av: Fredrik Jönsson, Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgårdens lagkapten Jonas Olsson tog ett grepp om Alexander Jeremejeffs hals.

Mittbacken klarade sig undan med gult kort – något som får Häckens tränare att rasa.

– Han vill döda honom, i stort sett, säger Andreas Alm till C More.

Djurgården vann mot Häcken efter ett sent mål av Aliou Badji.

Efter matchen var Andreas Alm besviken – men främst för en incident mellan Jonas Olsson och Alexander Jeremejeff.

Spelarna råkade i luven på varandra ett flertal gånger och vid ett tillfälle gick det så långt att Jonas Olsson tog ett grepp med händerna runt Jeremejeffs hals – och fick ett gult kort av domaren Glenn Nyberg.

– Alla ser det, domarna, alla. Att få ta ett struptag och sen få vara kvar på planen… Jag förstår inte vad reglerna säger om det, att det inte blir ett rött kort, säger Andreas Alm efteråt i C More och var mycket upprörd.

”Bedrövligt”

– Får man göra det i svensk fotboll? Jag bara undrar. Han vill döda honom, i stort sett. Han markerar: ”Du, jag skulle vilja strypa dig så att du inte lever mera”. Jag tycker det är bedrövligt, fortsätter han.

C More: Det är starka ord, Andreas?

– Ja, men det är ett struptag. Är det för starkt utifrån vad du ser?

C More: Vi vet ju inte om han försöker döda honom…

– Nej, men när man tar ett struptag, vad är det ofta en indikation på? Man tar det ju inte för att kramas.

– Jag tycker det är bedrövligt att man får göra så och spela vidare när samtliga domare ser det, säger Alm avslutningsvis.

På den efterföljande presskonferensen hade tränaren samlat sig en aning – men stod fast vid det han sagt i tv-intervjun.

”Får svårt att andas”

– Jag är besviken över att Jonas Olsson får vara kvar på planen. Jag tycker att det är en maktdemonstration att en hemvändare och en kapten tar ett struptag på en motståndare, säger han inledningsvis och fortsätter:

– Det enda som ett struptag signalerar, det är inte en kram, utan tar man ett struptag och trycker hårdare så får den andra svårt att andas. Att han får vara kvar på planen är oförståeligt.

Jonas Olsson har sedan tidigare i allsvenskan påståtts komma undan lättvindigt för sina förseelser på fotbollsplanen.

En linje som Andreas Alm är inne på efter söndagens match på Tele2 arena.

– Det färgar att vi är på bortaplan, domaren har en annan nivå hos vissa spelare. Det kan låta som att jag är en dålig förlorare, men struptag är över gränsen.

– För mig är det okej att Jonas knuffar två gånger på Jeremejeff i första. Men struptag går inte.

Även Özcan Melkemichel ombads kommentera incidenten mellan Olsson och Jeremejeff.

– Svårt att svara på. Jag ser situationen, men jag ser inte hur illa den situationen är. Det munhuggs och jag ser att armarna går upp på Jonas, hur hårt vet jag inte, säger Dif-tränaren.

”Alla vet hur Jonas är”

Häckenspelarna delade Alms frustration när de träffade pressen efter matchen.

– Det är allmänt känt, alla vet hur Jonas är. Jag vet inte om man får ta strypgrepp, jag vet inte vad reglerna är? Det kanske bara är gult, jag vet inte, säger Rasmus Lindgren.

Alexander Jeremejeff själv var, föga överraskande, rejält irriterad på Olsson.

– Jag vet inte. Vad tycker du? Ska man strypas på planen?

Hur ser du på situationen?

– Han tar struptag, jag vet inte hur jag ser på det. Det är bara fakta. Vad det blir för konsekvenser får du ta med domaren?

”Väljer att ta det lite långt”

Vad tycker du?

– Vad jag tycker? Jag vet inte om man ska ta struptag på en fotbollsplan. Sen kan jag inte regelboken utan och innan, så jag vet inte vad det är för konsekvenser.

– Ta det med domaren om han tycker det var rätt.

Vad sa ni i den situationen?

– Vi hade lite smågnabb hit och dit, som det är på en fotbollsplan. Sen väljer han att ta det lite långt, så du får fråga honom.

Hade ni många dueller?

– Jag är anfallare och han är mittback, så vi hade ett flertal dueller. Sen ska man hålla sig inom gränserna och det gjorde han inte där.

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Vi släppte in ett mål i slutsekunderna och förlorade med 2–1, så jag har inte värderat något som hände mellan mig och Jonas. Han tar struptag i en duell och fick gult kort. Om det var rätt eller fel får du fråga domaren om, säger Jeremejeff.

Foto: C More
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE