”Hatade att spela – kunde inte vänta på att få lägga av”

Foto: GETTY IMAGES

avPelle Strandman

FOTBOLL

Han slog igenom som ett yrväder i VM 1998.

Men Michael Owen tappade sin snabbhet och fick senare sin karriär förstörd av skador.

– De sista sex, sju åren kunde jag inte vänta på att få att lägga av, säger han i BT Sport.

Michel Owen tog fotbollsvärlden med storm när han endast 17 år gammal efter en soloprestation slog till med ett drömmål i VM-kvartsfinalen mot Argentina 1998.

Engelsmannen blev med sin snabbhet de kommande åren landets stora anfallsstjärna och hade flera framgångsrika år i Liverpool och senare i Real Madrid.

2001 stod han på toppen av sin karriär och utstågs till Europas bästa spelare när han tilldelades det prestigefyllda priset Ballon D’Or.

”Jag var vettskrämd”

Men återkommande muskelskador nötte successivt ner Owen som tappade sin snabbhet och mestadels fick sitta på bänken i slutet av sin karriär.

I BT Sport har han nu öppenhjärtligt talat ut om hur han blev sämre som spelare på grund av rädslan av att skada sig på nytt.

– Jag var borta och förändrade mitt spel. Jag gick från att vara någon som gjorde mål, som mot Argentina, och utmanade spelare. Jag var snabb, sprang i djupled, slog inlägg. Det var jag, säger Owen och tillägger:

– Men de sista sex, sju åren av min karriär gjorde jag bara det jag kunde. Jag var vettskrämd att ta löpningar för jag visste att jag skulle dra en muskel.

”Tappade allt”

Totalt gjorde Michael Owen över 200 mål under sin klubblagskarriär och vann bland annat Premier League, FA-cupen, ligacupen och Uefa-cupen.

2013 la han skorna på hyllan efter att endast gjort åtta matcher under sina två sista år i Stoke.

– Jag tappade allt. Jag hatade att spela de sista sex, sju åren. Jag kunde inte vänta på att få lägga av i slutet av min karriär för jag kunde inte vara mig själv, säger han.

Skytteligavinnare i Premier League på 2010-talet 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM