Faltsetas efter tappade poängen: ”Pissdåligt”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

avAdam Borg

FOTBOLL

Häcken fick bara 1–1 mot Örebro trots mängder av målchanser.

Ett poängtapp målskytten Alexander Faltsetas var allt annat än nöjd med.

– Pissdåligt, säger han till Cmore efter det oavgjorda resultatet.

Häcken och Örebro delade på poängen på Bravida Arena under söndagskvällen. Men det var en poäng med bitter eftersmak för hemmalaget.

Redan i den elfte minuten fick nyförvärvet Alexander Jeremejeff ett gyllene läge att öppna målskyttet. På passning från Daleho Irandust avslutade anfallaren högt, men bollen tog i ribban och gick ut.

I slutet av den första halvleken var det dags för ny ribbträff. Bollen letade sig fram till Nasiru Mohammed som på halvvolley drog iväg en kanon i ribbans underkant.

Faltsetas öppnade målskyttet

Trots fina målchanser i den första halvleken skulle det dröja till tjugo minuter in i andra halvlek innan hemmalaget spräckte nollan.

På en hörna från Daleho Irandust nådde Alexander Faltsetas högst och skarvade in ledningsmålet. Mittfältarens tredje mål för säsongen.

Där och då såg hemmalaget ut att gå mot tre poäng samtidigt som man fortsatte att skapa målchanser. Men gästernas Kennedy Igboananike skulle förstöra festen.

Efter en långboll och en skarvning av Isaac Boye fick anfallaren bollen och avslutade till 1–1 vilket också blev slutresultatet.

”Pissdåligt”

Ett resultat som Häcken-målskytten Faltsetas var allt annat än nöjd med.

– Pissdåligt. Vi har tio, tolv chanser att göra mål. Jag tycker vi ska döda matchen mycket tidigare. De har väl ett skott på mål så känns otroligt surt just nu. Känns som att vi torskat massa poäng, säger Faltsetas till Cmore efter matchen och fortsätter:

– Vi får inte in bollen i mål. Tycker vi gör en jättebra match fram till sista tredjedelen. Vi bör sätta någon av alla de chanser vi skapar idag.

En stor anledning till att Örebro fick med sig en poäng från matchen var målvakten Oscar Jansson som stod för flera fina räddningar.

– Det var lite svettigt i dag. De hade några chanser första som var heta där och några i andra. Några viktiga räddningar som höll oss kvar i matchen. 

Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM