AIK:s spelare ger Norling sitt stöd

avJohan Arvidsson

FOTBOLL

Jag hade själv kunnat stå där på läktaren

1 av 4 | Foto: URBAN ANDERSSON
Sista matchen? Gårdagens seger mot Helsingborg kan ha varit Rikard Norlings sista match på Råsunda som AIK-tränare.

Först fansen – nu kommer nästa tunga stöd för Rikard Norling.

AIK:s spelartrupp är enad i tränarfrågan:

– Vi vill ha kvar Norling till 100 procent, säger Gabriel Özkan.

Striden om Rikard Norlings framtid i AIK flyttades i går från internetsajter till Råsunda. I AIK:s sista hemmamatch för säsongen utförde fansen en 90 minuter lång demonstration, som inte gick att misstolka. Norra stås banderoller skrek ut sitt missnöje över vd:n Charlie Granfelt och sportchefen Ola Andersson: ”Charlie och Ola – i era spegelbilder finns syndabockarna”.

Bästa matchen på länge

Samtidigt stöttades återigen tränaren Rikard Norling, som enligt uppgifter till AIK-alliansen (Black Army, Sol Invictus, Ultras Nord och Smoking Lirarna) och Firman Boys ska få beskedet att han sparkas i dag.

”Vi ska ha Rikard kvar, vi ska ha Rikard kvar”, sjöng klacken när AIK gjorde den bästa matchen på flera månader och vann med 3–1 över Helsingborg.

”Har spelarna bakom sig”

Efter matchen fick Norling ännu mer stöd – från sina spelare.

– Han har hela spelartruppen bakom sig. Vi vill ha kvar honom till 100 procent, säger Gabriel Özkan.

– Norling bryr sig om en och är en bra människa även utanför fotbollen. Såna saker är otroligt viktiga.

Skadade Bojan Djordjic var ännu tydligare i sitt budskap:

– Jag hade själv kunnat stå på läktaren och skrikit att jag vill ha Rikard kvar. Jag håller med dem om tränarfrågan, de är klubbens hjärta och gjorde helt rätt.

I AIK-alliansens brev, där Charlie Granfelt och Ola Andersson uppmanas ställa sina platser till förfogande, påstås det att frågan om Norlings framtid redan skulle ha avgjorts internt på ett sportrådsmöte i onsdags.

”Styrelsens beslut”

– Han har kontrakt nästa år, mer kan jag inte säga nu. Men det är

i alla fall fel att någon får sparken i morgon (måndag) och det är inte vi tjänstemän som tar det beslutet, det gör styrelsen och det beslutet tar de inte förrän efter säsongen. Jag tänker inte gå in på vad som diskuterats hittills, säger Charlie Granfelt, som för bara någon vecka sedan gav Norling sitt stöd.

Det ville ha inte göra på samma tydliga sätt i går.

– Sedan dess har det bedrivits mötesverksamhet som eventuellt kan ha förändrat den bilden. Men det är inte bara min uppfattning som väger in utan det är en sammantagen uppfattning.

ARTIKELN HANDLAR OM