”Jag blev livrädd”

avRobert Laul, Jonatan Fast

FOTBOLL

Chanko: Tragiskt att supportrar beter sig så

Årets första Stockholmsderby bröts under en kvart. Lolo Chanko, som träffades av tändare och flaskor, tycker att matchen borde ha brutits helt.

– Jag blev livrädd, säger han.

Drygt 70 minuter var spelade när matchens dittills enda målskytt, Hammarbys Lolo Chanko, sprang för att slå hörna. AIK-klacken svarade med att slänga mängder av föremål över Chanko.

”Såg en som kastade”

– Det gjorde ont, det var hårda saker. Och de kastade hårt. Jag kunde ha fått det i skallen eller ögat. Jag ville inte riskera det. jag har redan opererat näsan, jag vill inte göra det igen.

Det var mynt, tändare och flaskor...inte glas men ändå, säger Lolo.

– Jag såg en där uppe på läktaren precis när han kastade ett mynt. Det for förbi någon meter ifrån mig. Det skulle gjort ont alltså, jag blev livrädd. Efteråt kunde jag plockat upp 300 kronor runtomkring mig.

Domaren Stefan Johannesson bröt matchen under cirka 15 minuter men Lolo Chanko tycker den borde ha brutits helt.

– Det är tragiskt att supportrarna beter sig så. De borde ha brutit matchen totalt, det hade känts bra för min del. Tre poäng...

”Fick garantier”

Domare Stefan Johannesson motiverar varför matchen återupptogs:

– Jag fick garantier att det var lugnt. De hade plockade ut folk som kastat saker och det var ingen som blev irriterad över att folk plockades ut. Därför körde vi vidare, säger Johannesson.

Matchen återupptogs och på övertid kvitterade AIK på straff. AIK:s

Dulee Johnson tackade mer eller mindre supportrarna för avbrottet.

– Det är bara småbarn som uttrycker sig så, menar Chanko.

Bojan Djordjic säger att du bara fick lite papper på dig?

– Hade Bojan varit i det läget hade han säkert filmat och lagt sig ner och oj, oj oj. Det var ju domaren som sa ifrån, säger Lolo Chanko.

ARTIKELN HANDLAR OM