Beckhams miljongåva till barnsjukhuset

Foto: Har gjort avtryck under sin korta tid i Frankrike.
FOTBOLL

Efter över tio veckors väntan är det nu klart.

David Beckhams lön i PSG kommer att gå till ett barnsjukhus i Paris som specialiserar sig på ovanliga sjukdomar.

Det uppger i dag franska Le Parisien, som skriver att sjukhuset och ytterligare en organisation kommer att få dela på över fyra miljoner kronor.

När David Beckham skrev på för nyrika PSG i januari meddelade han att lönen under tiden i Frankrike skulle skänkas till välgörenhet för barn i Paris.

Efter att utbetalningarna dröjt i över tio veckor har nu Beckham bestämt sig vilka som ska få donationer.

Mottagare blir enligt Le Parisien barnsjukhuset Necker, som specialiserar sig på att behandla barn med ovanliga och allvarliga sjukdomar. Enligt det franska huvudstadstidningen har Necker samarbetat med PSG under de senaste åren vad gäller välgörenhet, och klubbens spelare har tidigare gjort regelbundna besök hos barnen på sjukhuset. Klubbens presidet Nasser al-Khelaifi uppges dessutom ha skrivit ett samarbetsavtal med barnsjukhuset i samband med spelarnas senast besök, i julas.

Förhandlingar med skattemyndigheten

Sedan Beckham meddelade att hans lön skulle gå till välgörenhet har förfrågningar och ansökningar enligt Le Parisien strömmat in hos PSG. Och Necker är inte ensamma om att få pengar. Även en andra välgörenhetsorganisation, som hittills är anonym väntas tillsammans med Necker dela på lite över 4 miljoner kronor.

En av anledningarna till att utdelningarna dröjt är enligt Le Parisien att PSG varit måna om att säkerställa att utbetalningarna inte skulle ses som en indirekt löneutbetalning till engelsmannen. Därför har man förhandlat kontinuerligt med den franska skattemyndigheten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1