Erkänner misstag mot Sverige

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Löw: Jag har inte upplevt något sådant på 20 år

Foto: ANDREAS BARDELL OCH AP

Tisdag den 16 oktober 2012 kommer att förknippas med ”Bragden i Berlin”.

Sverige hämtade upp 0–4 till 4–4 mot stornationen Tyskland. Nu pratar den tyska förbundskaptenen om kritiken han och laget fick ta emot.

– Jag kunde inte heller förstå att matchen vände. Jag har inte upplevt något sådant på 20 år, säger Joachim Löw enligt AFP.

Det är en match som kommer att bli ihågkommen för alltid.

Sverige låg under med 0–4 efter en knapp timme och inget talade för en svensk poäng. Men Blågult stod för en sanslöst mäktig upphämtning i Berlin och ordnade 4–4 i VM–kvalmatchen.

Det var första gången som Tyskland tappade en 4–0–ledning under förbundets 104–åriga historia.

”Har aldrig upplevt något liknande”

Nu medger förbundskapten Joachim Löw att han gjorde misstag och att han förstår kritiken som han har fått ta emot.

– Självklart gör jag det, absolut. Jag kunde inte heller förstå att matchen vände. De sista 30 minuterna mot Sverige var så dåliga att man inte ens kunde föreställa sig det, säger han till nyhetsbyrån SID enligt AFP.

– Kanske kunde jag ha sänt ut en signal genom att göra ett byte och sätta in en defensiv spelare som kunde ha hjälpt laget. Jag har aldrig upplevt något liknande under 20 år. Jag har med lärt mig från det här.

”Begick stora misstag”

I Tyskland har rubrikerna varit hårda mot landslaget och många har undrat vad som egentligen gick fel den sista halvtimmen.

– Våra spelare hade en känsla av en säker seger och jag kunde inte tänka mig att det skulle uppstå en sådan situation. Sedan började vi spela annorlunda för att försöka vända på det, men vi begick stora misstag, säger Löw.

– Om du vill undvika en sådan idrottslig katastrof så måste du börja spela enkelt så att du kommer tillbaka i en stark position igen. Den här situationen kommer att hjälpa oss tillbaka på rätt kurs och rätta till våra svagheter.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM