Bicycletan blev en Youtube-succé

avKristopher Karlsson

Kippet sågs över 4,6 miljoner gånger

Foto: Zlatan firar efter match

Fotbollseuropa har vaknat till en ny dag. Men Zlatan Ibrahimovics galna cykelspark till 4-2 mot England är fortfarande den allra hetaste potatisen.

Och på Youtube gjorde klippet på målet succé.

Det sågs över 4,6 miljoner gånger – på bara 15 timmar. Innan TV4 fick bort det från Youtube.

Nyheten om Zlatan Ibrahimovics, 31, fantastiska cykelspark i går mot England har spridits som en löpeld på internet. Många är fotbollsprofilerna som på Twitter hyllar målet och länkar till klipp på cykelsparken. På Youtube, vid lunchtid på torsdagen, hade klippet med Zlatans cykelspark setts över 4,6 miljoner gånger. Detta trots att det endast legat ute i 15 timmar.

Under eftermiddagen var det dock färdigklickat, då TV4 fick bort klippet från Youtube. Nyfikna fotbollssupportrar runt om i världen får nu leta efter andra klipp på målet.

Debatteras i kommentarerna

I kommentarerna till klippet debatterades det kring huruvida det är det snyggaste fotbollsmålet någonsin. Över 4 100 kommentarer fanns till klippet.

Pontus Jansson var en av lagkamraterna som tappade hakan efter målet.

– Det var en sjuk känsla. Vi sa till honom att han är sjuk i huvudet alltså, göra sådana grejer alltså, det är stort, sa han till Sportbladet i går.

Det var även många svenskar som var bänkade framför teven för målet. När Sverige hämtade upp 1-2-underläget i andra halvlek nådde matchen 1,7 miljoner tittare, enligt Resume. I måndags såg 1,1 miljoner tittare Fotbollsgalan.

ARTIKELN HANDLAR OM