Kan lämna Old Trafford – för rivalens arena

1 av 2 | Foto: Matt Dunham / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Manchester United planerar att bygga ut Old Trafford.

Då måste klubben – tillfälligt – flytta ut.

Och i stället kan det bli en flytt in hos rivalen Manchester Citys hemmaarena, enligt The Sun.

Än så länge är det bara i planeringsstadiet, men nu kommer anmärkningsvärda uppgifter från England.

Manchester United planerar att bygga ut Old Trafford – och utöka publikkapaciteten från 76 000 till 90 000 åskådare – för att göra den till Europas näst största fotbollsarena.

Men utbyggnaden ställer till vissa problem.

Under bygget, som beräknas ta lite mer än ett år, måste United flytta ut från Old Trafford, bekräftar klubbdirektören Richard Arnold.

– Vi har inte lämnat det enklaste stället att bygga ut på till sist. Sir Bobby Charlton Stand är den sista läktaren som går att expandera och det finns inte mycket utrymme på vardera sida om den vilket innebär att det är en väldigt teknisk utmaning. Det skulle ta flera år och det är inte säkert att det finns något sätt som gör att vi inte blir ”hemlösa”, säger Arnold enligt Daily Mail.

”Hyran skulle bli dyr”

Men alternativen i Manchester är få.

Och enligt brittiska tabloiden The Sun kan det bli en flytt in hos värsta rivalen Manchester Citys hemmaarena, Etihad Stadium, under en eller flera säsonger.

– Vi har den största supporterskaran i England, men vi är inte London så att vi skulle kunna använda Wembley till exempel, säger Arnold.

Manchester City ska enligt uppgifterna ha ställt sig positiva till att låna ut sin hemmaarena – med ett motkrav.

”City skulle överväga att öppna dörrarna till Etihad om förfrågan kommer från United – med kravet att hyran skulle bli dyr”, skriver The Sun.

Senast de båda Manchesterklubbarna delade hemmaarena var på 40-talet då United hyrde in sig på Citys förra hemmaarena, Maine Road, under åtta år.

Bästa målskyttarna i Premier Leagues historia 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM