Neymar tillbaka i Paris – siktar mot comeback

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Han har tillbringat de senaste två månaderna hemma i Brasilien och rehabtränat efter skadan han ådrog sig i mötet mot Marseille i slutet av februari.

Nu är storstjärnan Neymar tillbaka i Paris, redo att jobba med klubbens sjukgymnaster för att hinna med en sista match med PSG innan säsongen är över.

Det var i Le Classique-mötet hemma mot Marseille den 25 februari som Neymar tvingades ut på bår efter att ha brutit ett ben i foten efter en duell med Bouna Sarr.

Redan tidigt pratades det om att brassen skulle komma att missa resten av säsongen – och eventuellt även sommarens VM.

Foto: Christophe Ena / TT / NTB Scanpix

26-åringen flög hem till sitt hus i Mangaratiba, Brasilien, för att rehabilitera sig efter skadan. Och han har inte lämnat landet sedan dess. Inte ens för att fira det ligaguld som PSG säkrade i mitten av april.

Men nu, efter drygt två månader, har Neymar återvänt till den franska huvudstaden.

”Vill att han ska spela med oss”

Brassen och hans entourage landade på flygplatsen i Le Bourget utanför Paris i morse. Förhoppningen är att han ska börja träna direkt och eventuellt göra comeback redan den 19 maj, i säsongens sista match mot Caen.

– Han behöver lämnas i fred och jobba med sjukgymnasterna, men samtidigt vill vi att han ska spela med oss i den sista matchen, säger PSG:s tränare Unai Emery enligt Sport24.

Det har tidigare spekulerats kring huruvida Neymar kan spela för Brasilien i det kommande världsmästerskapet – men om han lyckas bli spelklar innan säsongen är över är möjligheterna goda.

ARTIKELN HANDLAR OM