AVSLÖJAR: Här är näste svensk klar för grekiska ligan

Strömmen av svenska spelare som flyttar till Grekland fortsätter.

Näste på tur: Mikael Dyrestam, 27.

Enligt Sportbladets grekiska källor är försvararen och Kalmar FF-spelaren klar för mittenlaget Xanthi.

Omsättningen på svenska spelare i den grekiska ligan har varit hög de senaste åren. Marcus Berg, Jakob Johansson, Astrit Ajdarevic och Guillermo Molins har lämnat, men Pontus Wernbloom, Erik Pärsson, Sebastian Eriksson och Admir Bajrovic har tillkommit.

Nu flyttar ytterligare en svensk spelare till Superleague.

Kontrakt över 1,5 år

Initierade grekiska källor uppger för Sportbladet att tabellåttan Xanthi från nordöstra Grekland har gjort klart med Mikael Dyrestam för att stärka upp mittförsvaret.

Kontraktet ska vara på 1,5 år.

Xanthi, 200 kilometer öster om Thessaloniki och vid Egeiska havet, har 12 poäng ned till nedflyttningsplats men bara tre poäng till femteplatsen som kan ge en Europa League-chans till sommaren.

När Sportbladet når Mikael Dyrestam på plats i Grekland bekräftar han kort uppgifterna om överenskommelsen:

–  Det känns positivt och som rätt steg, säger han.

Dyrestams agent, Nima Modyr:

– Xanthi ser Mikaels kvaliteter både defensivt som offensivt som mittback som viktiga för laget. Vi tror det här som en bra fortsättning i hans karriär. Grekland har varit en bra miljö för många svenska spelare, säger Modyr.

Lämnar Kalmar som Bosman

Dyrestam lämnar Kalmar FF, där han spelat 33 allsvenska matcher under 1,5 säsong, som Bosmanspelare med ett kontrakt som gick ut vid årsskiftet.

Dessförinnan tillhörde Dyrestam IFK Göteborgs A-lag i sex säsonger med mellanspel i norska Ålesund och holländska NEC Nijmegen innan tiden i Kalmar.

Dyrestam har gjort två A-landskamper i samband med ett januariläger och sex U21-landskamper.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.