Bajrovic om drömflytten: ”Fantastiskt – tog det med nypa salt först...”

För en vecka sedan fick Admir Bajrovic, 23, höra talas om att Panaitolikos var intresserade av honom.

På söndagsmorgonen blev han klar för det grekiska topplaget.

– Jag tog det med en nypa salt först. Nu känns det helt fantastiskt, säger han till Sportbladet.

Anfallaren, som trots att han bara är 23 år redan har haft en något snårig karriär som inkluderat flera länder och klubbar, gjorde i december klart att lämnade Gefle IF efter bara ett halvår sedan klubben åkt ur superettan.

Bajrovic, som de två senaste åren i Ljungskile, Öster och Gefle, börjat visa varför holländska NEC Nijmegen värvade honom som 16-åring från IFK Trollhättan, satt och väntade på ännu en ny klubb.

”Nypa salt...”

– Jag fick höra om att Panaitolikos var intresserat för någon vecka sedan. Jag tog det med en nypa salt då. Fotbollsvärlden är lite konstig ibland. Det ringer alla möjliga och påstår att det finns intresserade klubbar.

– Men det blev mer och mer konkret, biljetten bokades åt mig, jag förstod att Panaitolikos hade bra koll på mig och vad jag står för som spelare – och nu är jag här med ett underskrivet kontrakt!

Under lördagskvällen kunde Sportbladet avslöja att övergången var nära. På söndagsmorgonen skrev anfallaren på för den grekiska ligasexan.

23-åringen bubblar av glädje i andra änden av telefonintervjun:

– Det har gått jättefort och jag är jätteglad. Jag ser fram mot den här utmaningen. Jag är stolt över att ha nått hit, säger Admir Bajrovic. Det är ett otroligt steg, från superettan till ett lag som slåss om Europlatser.

Kontraktet är på 1,5 år och tanken är att svensken delvis ska fylla luckan som uppstått när Alhassan ”Crespo” Kamara är långtidsskadad.

– Jag träffade Crespo kort i morse på anläggningen när han skulle köra rehab. Han är en bra kille. Jag hoppas han kommer tillbaka snabbt och att vi sedan kan göra varandra bättre.

Hur ser Panaitolikos på dig som spelare?

– De säger att jag precis är den typen av anfallare och målgörare de behöver. De har sett att jag gjort 30 poäng på 50 startade matcher de senaste säsongerna.

Har fått nummer 9

– De har gett mig tröja nummer nio, det är väldigt hedrande och ett tecken på att de tror på mig, säger Admir Bajrovic.

23-åringen har redan, när han pratar med Sportbladet, hunnit köra sitt första träningspass på Panaitolikos mycket fina träningsanläggning (rankad som en av Greklands bästa) i Agrinio 250 kilometer väster om Aten.

Vad händer nu?

– Min tjej är kvar i Sverige och kommer ner när jag kommit mer tillrätta. Jag hann bara få med mig en resväska med kläder. Jag har kört ett pass med fystränaren eftersom laget spelade i går. Det är träning under veckan med laget och så hoppas jag att jag är spelklar till nästa omgång när vi möter Kreta på bortaplan. 

– Det blir spännande inte bara fotbollsmässigt. Det är även första gången jag är i Grekland, säger Admir Bajrovic.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.