”Kommer få alla pengar han behöver”

Klubbens löfte till Gerrard: ”Lovat investera”

Foto: ANDY BUCHANAN / AFP

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Steven Gerrard är klar som ny huvudtränare för Glasgow Rangers.

Och den skotska storklubben är redo att öppna plånboken för att han ska kunna pussla ihop bästa möjliga lag – i jakten på Celtic.

– Steven kommer få alla pengar han behöver, säger Rangers ordförande Dave King enligt Daily Express.

I fredags blev det klart att Steven Gerrard, 37, tar över som huvudtränare i Glasgow Rangers.

Efter 17 säsonger som spelare i Liverpool, en kortare sejour i LA Galaxy och ett år i Liverpools akademi förbereder han sig nu för sitt första uppdrag som huvudtränare.

– Det är en ära, sa Gerrard till Rangers hemsida.

”Även Real har en gräns”

Premier League-legendaren börjar sitt nya jobb i juni – och han kan räkna med rejäl uppbackning från sin nya klubb.

Rangers vill sätta stopp för ärkerivalen Celtic – som har sju raka ligatitlar – och är redo att öppna plånboken för att Gerrard ska kunna snickra ihop bästa möjliga lag.

– Steven kommer få de pengar han behöver för att göra vad han måste göra. Vi har lovat att fortsätta investera i laget, men det finns alltid en gräns. Även Real Madrid har en gräns för hur mycket de kan spendera, säger Glasgow-ordföranden Dave King enligt Daily Express.

Hur mycket pengar det handlar om framgår inte, men Dave King understryker att klubben fortfarande har fötterna på jorden.

”Kommer inte köpa Suárez...”

– Han (Steven) kommer inte komma och be oss att köpa Suárez (Luis, Barcelona). Vi inser var vi är och inte är. Men när det gäller vad han anser behöver göras med laget – för att utmana och vinna matcher – så har vi lovat att stötta det med nödvändiga medel, säger ordföranden.

– Sen vad det blir beror på vad han kommer fram till när han sätter sig och diskuterar spelarplanen med Mark Allen (sportchef), fortsätter han.

Rangers slutade tvåa i grundserien den gångna säsongen och kan som bäst bli tvåa i slutspelet, efter Celtic.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM