Bekräftat: Karius drabbades av hjärnskakning

Efter Loris Karius tabbar i Champions League-finalen spekulerades det i om en kollision med Sergio Ramos orsakade misstagen.

Målvakten magnetröntgades i USA kort därefter – och nu bekräftar sjukhuset att smällen mot huvudet var illa.

“Vi har kommit fram till att Mr Karius ådrog sig en hjärnskakning under matchen den 26 maj, 2018” skriver man i ett uttalande.

Liverpools målvakt Loris Karius hade en tung kväll när Champions League-finalen mot Real Madrid avgjordes i Kiev, Ukraina, för några veckor sedan.

Två jättemisstag av tysken ledde till att den engelska klubben till slut föll med 1–3. Efter mötet började en sekvens från matchen spridas där Real-försvararen Sergio Ramos tycktes kollidera med Karius en stund innan halvtidsvilan.

Undersöktes av specialist

ESPN var först med uppgifterna att det faktiskt kan ha varit den incidenten som fick målvakten ur balans. Enligt källor till sajten hade Karius magnetröntgats i USA eftersom Liverpools medicinska team var oroliga för hans hälsa.

Anledningen till att undersökningen gjordes på andra sidan Atlanten ska ha berott på att Karius vistades där på semester och han skickades till en specialist, doktor Ross Zafonte, i Boston den 31 maj.

Nu bekräftar sjukhuset i ett uttalande att tysken ådrog sig en hjärnskada under matchen:

“Efter noggrann granskning av matchbilder och en detaljrik berättelse - inklusive hans egen upplevelse av händelsen under tiden samt efteråt - fysisk undersökning och objektiv metrik har vi kommit fram till att Mr Karius ådrog sig en hjärnskakning under matchen den 26 maj, 2018.”

Vidare menar läkarna att detta kan ha haft inverkan på målvaktens insats.

“Vid tiden för vår utvärdering påvisade Mr Karius symptom och tecken som tydde på visuella rubbningar, något som troligtvis uppkom vid händelsen. Ytterligare funktionsrubbningar förekom. Det kan således vara möjligt att detta har påverkat hans prestation.”

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.