Cazorlas tunga besked – opereras på nytt

Foto: TT

avFrida Fagerlund, Lo Hägerfelth

FOTBOLL

Santi Cazorla, 32, var på väg tillbaka från skadehelvetet men tvingas till ny operation.

Nu stöttas Arsenal-spelaren av landsmannen Sergio Ramos.

”Min vän, fotbollen står i skuld till dig” skriver Real Madrid-försvararen.

Santi Cazorla, 32, har förföljts av skador under en lång period. Fem månaders skadefrånvaro runt årsskiftet 2015/16 följdes av att han åkte på en ny allvarlig skada i början av förra säsongen. Sedan dess har han inte spelat en match.

I en intervju med Marca berättade Arsenal-mittfältaren om sitt skadehelvete där han nött ut åtta centimeter (!) av akillessenan i hälen.

– Mina fotproblem började redan under en landskamp 2013 och sedan dess har jag levt med smärtan. I början kunde det gå bra om jag var varm, men så fort det blev halvtid och jag kyldes ned lite började jag gråta av smärta, berättade Cazorla som menade att läkarna övervägde att amputera högerfoten.

– Läkaren sa att jag skulle vara glad om jag kunde gå med min son i trädgården igen.

Ny operation

Men Cazorla förkunnade samtidigt att han var på bättringsvägen och att han planerade en återkomst i januari. Men så ser det nog inte ut att bli. I dag skriver Cazorla nämligen via sociala medier att han kommer att opereras på nytt.

”På grund av obehag i senan som jag dragits med de senaste dagarna blev jag tvungen att skickas in i operationsrummet igen.”, skriver han.

”Det är dags att fördröja min återkomst till planen, jag upprätthåller min entusiasm och min motivation till att återvända för att njuta av min stora passion, fotboll.”

Ramos hälsning

Beskedet väckte starka känslor hos supportrarna men också hos landsmannen Sergio Ramos. Real Madrid-försvararen tog bland annat till Twitter för att visa sitt stöd.

”Min vän, fotbollen står i skuld till dig. Du kommer att få njuta igen liksom vi, med säkerhet. Håll huvudet högt och tänk positivt på framtiden. Sänder dig mycket tankar och en stor kram, bro!”

PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03
ARTIKELN HANDLAR OM