Allsvenskan i fotboll

Norrköping avslutade med seger: Hatten av!

Av: 

Andreas Käck

Kristoffer Bergström

Michael Wagner

Petra Thorén

FOTBOLL

Norrköping var nära, men det räckte inte hela vägen.

Efteråt segern mot Häcken gratulerade de svenska mästarna AIK.

– AIK har varit lite för bra i år. Hatten av för dem, säger Alexander Fransson till C More.

Ett tag såg det ut som att AIK skulle jogga hem SM-guldet 2018.

Men Norrköping ville annat.

Jens Gustafssons gäng har avslutat säsongen urstarkt och hela tiden satt press på ”Gnaget”. Inför den 30:e och sista omgången hade ”Peking” fortfarande chansen att snuva Stockholmarna på Lennart Johanssons pokal. För att det skulle hända krävdes dels att Norrköping skulle slå Häcken, dels att AIK skulle förlora mot Kalmar.

Så blev det inte.

Paulinho utvisad på slutet

Norrköping slog Häcken med 1–0 efter att Simon Skrabb gjort det enda målet, men borta i Kalmar vann också AIK.

– Ett stort grattis till AIK. De vinner välförtjänt. Vi har haft lite marginalerna med oss och det har gjort att vi har fått guldstriden att leva länge. Men jag är stolt över laget och det vi har presterat. Vi har tagit 65 poäng och det är väldigt bra, säger Gustafsson.

Noterbart är att Häcken fick två utvisningar på slutet: Juhani Ojala tacklade sig till sitt andra gula kort medan allsvenskans skyttekung Paulinho filmade till sig gula nummer två.

Bittra miner i ”Peking”? Inte alls. De vitklädda hyllades av sina supportrar och allra mest applåder fick trotjänaren Andreas Johansson.

– Det känns lite tråkigt, men vi sa att oavsett hur det går i den matchen så kommer vi må bättre att vi mår bättre om vi vinner vår match. Och det gjorde vi. Sen hade man hoppats på turen, men de hade ett för långt försprång. Vi har jobbat ikapp det rätt bra men ska vi zooma ut lite och vi kommer tvåa i allsvenskan med tanke på hur mycket alla andra lag har satsat så har vi gjort det otroligt bra, säger han.

Norrköping blev tvåa i allsvenskan. För tredje året av fyra tar de medalj. Efter segern mot Häcken hyllades de som kungar.

– Just nu vill jag bara njuta av det här, säger Andreas Johansson.

BESTÄLL AIK:s GULDBIBEL – 100 sidor om mästarlaget
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Laul: Norrköping kan knappt spela fotboll på gräs

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

IFK Norrköping

AIK Fotboll

Andreas Johansson (fotbollsspelare)