Nato-generalen rasar mot Napolis nya tröjor

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det är brist på respekt”

Foto: Nyförvärven Gonzalo Higuain och Pepe Reina. Obs! Bilden är ett montage.

Napoli kommer att spela säsongens bortamatcher i kamouflage-färger.

Det gillar inte italienska generalen Mauro del Vecchio.

– Det är brist på respekt, säger han till nyhetsbyrån Ansa.

Italienska generalen Mauro del Vecchio är, förutom befälhavare över Italiens NATO-styrkor i Afghanistan, även fotbollssupporter.

Men han är inte alls nöjd med Napolis nya bortatröjor, som presenterades häromdagen. Tröjorna är i militärkamouflage och ska enligt Napoli-presidenten Aurelio De Laurentiis "vara klubbens krigsuniform" och symbolisera inställningen av att det är "vi mot alla".

Det har gjort del Vecchio upprörd.

– Det är brist på respekt. Färgerna av en militäruniform hör hemma i en värld som inte har någonting med fotboll att göra. Den militära världen ska aldrig associeras med fotboll, säger del Vecchio till italienska nyhetsbyrån Ansa.

Debuterar tröjan mot Chievo

Den italienske generalen menar att kamouflage-färgerna ska vara reserverade för personer som tjänstgör inom det militära.

– Att bära militäruniformen efter många års tjänst representerar vad jag kallar identitet, tankesätt, och ett band till sitt uppdrag, säger del Vecchio och fortsätter:

– När jag var på uppdrag i utlandet hände det att jag kollade på fotboll med våra grabbar. Men när vi sedan ger oss ut på fältet gör vi det med kamouflerade uniformer. Fotbollsspelare ska bära enkla fotbollströjor. Den regeln är jag väldigt mån om att upprätthålla.

Napoli spelar sin första bortamatch den 1 september mot Chievo.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN