”Kan inte acceptera”

Publicerad 2014-03-14

Anelka bryter med klubben: Vill behålla min integritet

West Bromwich ville välkomna Nicolas Anelka tillbaka efter den fem matcher långa avstängningen.

Men 35-åringen säger sig inte kunna acceptera klubbens krav för att göra det och bryter nu kontraktet.

”Jag vill behålla min integritet”, skriver Anelka på Twitter.

I slutet av februari stängdes Nicolas Anelka av i fem matcher för att ha gjort ”la quenelle-hälsningen” i mötet med West Ham i december. 25-åringen själv har tidigare hävdat att gesten inte var rasistisk utan snarare en markering mot etablissemanget och en solidaritetshandling gentemot Anelkas vän, komikern Dieudonné.

”Har frigjort mig”

Krav höjdes efter det inträffade på att West Bromwich skulle sparka Anelka men klubben valde att behålla anfallaren. Men de ska samtidigt, enligt fransmannen själv, ställt vissa krav.

Nu bryter Anelka kontraktet med omedelbar verkan.

”Efter diskussioner mellan klubben och mig har förslaget lämnats till mig att jag åter ansluter till laget under vissa förutsättningar som jag inte kan acceptera. Jag vill behålla min integritet så jag har frigjort mig och brutit kontraktet som skulle hålla mig kvar i klubben till och med 2014 redan nu”, skriver Anelka på Twitter.

”Är lycklig här”

Beslutet är en kovändning mot det Anelka själv meddelade på samma Twitter-konto den 27 januari.

”Tack till Lazio och alla andra klubbar som ville värva mig de senaste dagarna. Vi ses i sommar om jag bestämmer mig för att fortsätta spela. Men frågan är varför jag ska lämna min klubb och England? Jag är lycklig här och har inte gjort något fel...”

Följ ämnen i artikeln