Sågas – av sig själva

FOTBOLL

Dystra miner när Hamréntestade nytt: ”Tycker väl inte att jag tog chansen”

Besvikna svenskar Sverige kvitterade till 1–1 – men bara tre minuter senare avgjorde Olcan Adin. Efter matchen var det många dystra miner bland de svenska spelarna.

Spelarna sågade sig själva – förbunds­kaptenen var nöjd.

Så kan den svenska 2–1-förlusten i Ankara sammanfattas.

Sverige förlorade med 2–1 mot Turkiet på 19 maj-­stadion i Ankara.

Om man jämför start­elvan med den mot Portugal i sista playoff-matchen i höstas var det nya namn på ­åtta positioner.

Att testa nytt var också en uttalad målsättning från förbundskapten Erik Hamrén.

Efteråt, när de svenska spelarna mötte medierna i regnet utanför arenan, var det många dystra miner.

”Ingen bra start”

Rasmus Bengtsson testades som mittback men förlorade nickduellen som ledde till Turkiets 1–0.

– Jag fick ingen bra start på matchen. De gjorde mål efter en minut och det var min gubbe. En olycklig start men efter det tycker jag det var helt okej, säger Rasmus som dock byttes ut efter 45 minuter.

Utbytt i paus blev även anfallaren Marcus Berg som gjorde landslags­comeback.

– Jag gjorde mitt bästa. Jag gjorde ­inte bort mig. Det var varken bu eller bä. Jag ­kunde gjort det bättre, jag kunde gjort det sämre, ­säger han efteråt.

 På det centrala mittfältet startade Albin Ekdal och Pontus Wernbloom, två spelare som inte gjort särskilt många tävlingslandskamper från start.

Båda var besvikna på ­sina insatser.

– Jag tycker väl inte att jag tog chansen. Men det är ­inte mycket att göra åt. Det är hem till klubblaget och ­köra på, säger Pontus.

Albin Ekdal:

– Jag är inte jättenöjd med min insats. Vi förlorade och jag slog bort bollar i både första och andra halvlek. Jag kan mycket bättre person­ligen. Vi måste definitivt ­höja oss till EM-­kvalet.

”Nöjd med spelet”

Då var förbundskapten ­Erik Hamrén betydligt mer positiv:

– Jag tycker jag fick många bra svar, svar av spelare som visar att de vill vara med och visar att de har kvaliteter. Men som lag måste vi bli skickligare i den sista passningen än vad vi var idag. Spelmässigt är jag nöjd med spelet i perioder, men vi måste bli bättre, ­säger Erik Hamrén.

Sverige har ytterligare tre träningslandskamper på sig innan EM-kvalet börjar i september.

De testades – men tog inte chansen

Johan Dahlin

Fick oväntat starta då Andreas Isaksson blev magsjuk. Lite tveksam på Turkiets 2–1-mål och hotar knappast ”Isak” inför EM-kvalet.

Rasmus Bengtsson (45)

Lyfte knappt från marken i nick­duellen med Mevlüt Erdinic som ­betydde 1–0 till Turkiet. För svag ­insats för att godkännas.

Marcus Berg (45)

Avskärmad och isolerad och inte riktigt överens med Zlatan om vem som skulle göra vad i defensiven. När inläggen kom offensivt var Berg inte på rätt plats.

Muamer Tankovic (67)

Fick bara drygt 20 minuter och kom aldrig riktigt in i matchen. Men visade åtminstone att viljan och modet att försöka finns där.

ARTIKELN HANDLAR OM