Hammarby värvar anfallstalang

FOTBOLL

"Målet är att hjälpa till att ta laget upp i allsvenskan"

Hammarby IF satsar inte bara på herrsidan - nu har damlaget gjort klart med nästa nyförvärv.

– Jag är väldigt glad över att Moa valde oss, säger tränaren Pär Lagerström.

– Jag väljer att spela i Hammarby för att det känns som ett naturligt steg i min utveckling, säger måltjuven Moa Hedell, 18, själv.

Foto: Moa Hedell. Foto: BILDBYRÅN

Moa Hedell har spelat för seriekonkurrenten Älta IF i 12 år och hunnit samla på sig rutin med 18 u-landskamper i EM-kvalet för F-19. Den senaste säsongen gjorde hon dessutom 10 mål för Älta.

– Jag väljer att spela i Hammarby för att det känns som ett naturligt steg i min utveckling. Miljöombyte efter 12 år i Älta IF ger mig nya utmaningar i min fotbollskarriär. Jag har alltid fått ett bra intryck av Bajen, det finns goda förutsättningar och en bra organisation kring laget. Det känns väldigt spännande inför nästa säsong, målet är att hjälpa till att ta laget upp i allsvenskan, säger Moa i ett pressmeddelande från klubben.

Försökte värva förra året

Hammarby får nu in en spännande spelare som kanske kan vara tungan på vågen för att Hammarby ska kunna ta klivet upp till damallsvenskan kommande säsong.

– Moa är en spelare som vi försökte värva redan förra året. Jag är väldigt glad över att Moa valde oss, det visar att vi gör en satsning som attraherar väldigt duktiga spelare. Jag är dessutom övertygad om att vi inte var ensamma om att vilja värva henne, vilket givetvis gör att det känns extra bra, säger huvudtränare Pär Lagerström.

Hammarby slutade i år på fjärde plats i elitettan, 12 poäng efter AIK och uppflyttning.

ARTIKELN HANDLAR OM