Läktarbilden som ger United-rykten ny fart

”Jag vill vinna en ligatitel i ett fjärde land”

Robin van Persie tränas redan av Louis van Gaal i det holländska landslaget.

Efter att de synts tillsammans på en match i Holland får ryktena om att den holländske stortränaren kan ta över Manchester United ny fart.

– Min ambition är att träna en toppklubb i Premier League, sa van Gaal för en månad sedan.

Louis van Gaal är förbundskapten för det holländska landslag som åker till Brasilien-VM för spel mot Australien, Chile och Spanien i hopp om en plats i åttondelsfinalen. Med i truppen finns Manchester United-anfallaren Robin van Persie.

Efter VM ersätts van Gaal som förbundskapen av Guus Hiddink.

I helgen fångades van Gaal och van Persie på bild tillsammans på läktaren för Eredivisie-mötet mellan Vitesse Arnheim och Ajax i helgen. De båda herrarna anlände till arenan tillsammans och följde sedan matchen tillsammans från VIP-läktaren.

Tottenham intresserade

Bilden på de båda har nu satt ny fart på rykteskarusellen vad gäller tränarjobbet i Manchester United. Den holländske tränaren har nämnts som eventuell ersättare till David Moyes, som haft en tung första säsong som tränare i storklubben.

van Persie återhämtar sig från en knäskada hemma i Holland och har tidigare talat sig varm om van Gaal.

Enligt Daily Mirror har Tottenham försökt knyta till sig van Gaal efter VM men holländaren själv uppges vilja avvakta för att se om United-jobbet blir ledigt till sommaren innan han ger London-klubben besked.

Vill till England

I en intervju med tyska Bild för ett par veckor sedan sa van Gaal följande om vad som händer efter VM:

– Min ambition är att träna en toppklubb i Premier League. Jag har aldrig upplevt atmosfären i England. Jag vill vinna en ligatitel i ett fjärde land. Det är mitt mål och jag vill uppfylla det. Eller så går jag i pension och njuter av livet i Portugal med min hustru Truus.

van Gaal har varit holländsk förbundskapten två vändor, tränat Barcelona vid två tillfällen och även bossat i klubbar som Bayern München, Ajax och AZ Alkmaar.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN