”Fantastiskt att se honom där uppe”

Tillbaka 562 dagar efter olyckan ingen såg ut att kunna överleva

Efter sju veckor i koma vaknade Boris Vukcevic efter bilolyckan ingen såg ut att ha kunnat överleva.

Efter 562 dagar av kamp var 24-åringen på söndagen tillbaka på sin hemmaarena igen.

– Jag vet helt galet lycklig över att vara tillbaka, säger tysken som nu drömmer om en comeback i Hoffenheim.

Det var den 28 september 2012 som Boris Vukcevic var inblandad i bilolyckan som kunde kostat honom livet. Tysken var på väg till fredagsträningen med sitt Hoffenheim när han av okänd anledning kom över på fel sida av vägen.

Boris Vukcevic färdades i 76 km/h. Lastbilen vägde 40 ton. De frontalkrockade.

”Fantastiskt att se killarna”

Bilden på bilvraket chockade Tyskland och få trodde att någon kunde överleva olyckan. Men efter sju veckor i koma slog Vukcevic upp ögonen igen.

I söndags kunde så Hoffenheim-fansen blicka upp mot ett bekant ansikte på hedersläktaren. 562 dagar efter olyckan var Vukcevic tillbaka på arenan där han hoppades uppfylla alla sina drömmar.

– Jag vet helt galet lycklig över att vara tillbaka. Det var väldigt roligt och det var fantastiskt att se killarna vinna, säger Vukcevic till Bild.

Med sig på läktaren hade 24-åringen sina närmaste.

– Jag träffade honom före matchen och han är här med sin familj. Allt går bra och han mår bättre och bättre. Vi är alla väldigt glada, säger Hoffenheims president Peter Hoffmann.

”Vi spelade för Boris”

Mittfältaren, med meriter från Tysklands U21-landslag, ville inte träffa sina lagkamrater innan matchen för att undvika att distrahera dem. Men spelarna var mycket väl medvetna om finbesöket på läktaren.

– Självklart spelade vi gör Boris. Han är alltid lycklig när vi spelar bra och att se honom där uppe var super även för oss, säger anfallaren Kevin Volland till Bild.

Framför ögonen på Vukcevic blev det seger för Hoffenheim med 2-0 mot Augsburg. Snart hoppas 24-åringen också vara tillbaka på gräset med lagkamraterna.

– Min högsta önskan är att kunna spela fotboll igen. Det är det jag kämpar för.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN