PSG och City kan straffas med värvningsförbud

Ser ut att gå Barcelonas öde till mötes

Paris Saint-Germain och Manchester City har hamnat i trångmål hos Uefa.

Daily Telegraph uppger i natt att båda klubbarna går bestraffning till mötes efter brott mot Financial Fair Play.

Enligt tidningen är ett transferstopp mest troligt.

Det internationella fotbollförbundet, Fifa, tog i med hårdhandskarna mot Barcelona i början av månaden. Den katalanska storklubben dömdes till ett två transferfönster långt värvningsförbud efter att ha värvat utländska fotbollspelare under 18 års ålder.

Denna gång uppger engelska Daily Telegraph att det europeiska fotbollförbundet, Uefa, valt att ta i med hårdhandskarna mot ytterligare två av kontinentens största klubbar.

Straffas hårdast

I dagens upplaga av tidningen uppges att Paris Saint-Germain och Manchester City med största säkerhet kommer att straffas för brott mot de nya Financial Fair Play-reglerna, som skapats av Uefa för att stoppa ”girighet, hänsynslöst spenderande och finansiellt vansinne”.

Både PSG och City tillhör enligt Telegraph en skara om mindre än 20 klubbar som riskerar att straffas. Och inte nog med det. De uppges även vara de två klubbar som riskerar de allra hårdaste straffen, om inte ”nya, dramatiska bevis framkommer de närmaste 48 timmarna”.

Uppträdde ”högfärdigt”

Tidningen skriver även att graden på de eventuella straffen kommer att fastställas under de närmaste dagarna. Det troliga är enligt Daily Telegraph dryga böter eller ett transferstopp – ett hårt bakslag för de storsatsande klubbarna.

Varken PSG, City eller Uefa har velat ge någon kommentar till tidningen.

– Uefa kommer bara kommunicera när beslut har fattats, vilket vi beräknar kommer att ske i början av maj, skriver fotbollsorganet i ett uttalande.

Att PSG gick ett möjligt straff till mötes skrev även franska l'Equipe om för drygt tre veckor sedan. Då rapporterade l'Equipe om hur både PSG och City träffat Uefa i Nyon i november i fjol och att representanter för den franska klubben uppträtt på ”ett högfärdigt sätt”.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.