Marta: ”Har inte alls varit lätt...”

Stjärnan talar ut om kaoset: ”Alla är besvikna”

Marta och Seger har båda fått lämna Tyresö.
Marta och Seger har båda fått lämna Tyresö.

Tyresö befinner sig i stor ekonomisk kris.

Nu går lagets största stjärna Marta Vieira da Silva ut och kritiserar klubben.

– Det har inte alls varit lätt, säger hon till SVT.

Tyresö slåss om Champions League-titeln. På lördag ställs laget mot Birmingham i semifinal. Men samtidigt faller klubben ihop som ett korthus.

Den ekonomiska krisen har gjort att flera stjärnor bestämt sig för att lämna klubben. Lagkaptenen Caroline Seger är bara en av alla spelare som kritserat Tyresö hårt.

"Alla är besvikna”

Nu uttalar sig lagets största stjärna Marta Vieira da Silva om kaoset.

– Det har inte alls varit lätt. Om vi fått veta hur situationen egentligen är hade det varit bättre. Men vi tränar och fokuserar på planen och så läser man nästa dag i tidningen något nytt som vi inte visste. Och nästa dag händer samma sak, då är det inte så kul. Till slut kommer ett läge där det inte går att bortse från att vi är missnöjda, säger hon till SVT.

– Det är inte bara jag som är besviken utan alla i laget.

”Beroende av lön för att överleva”

Det står sedan tidigare klart att Marta kommer att lämna klubben. Stjärnan rekommenderade fyra andra brasilianskor att komma till Sverige eftersom landet har så bra struktur. I januari kom de till Tyresö. Nu kan klubben inte betala ut deras löner.

– Vi fick lön från klubben i januari, sen kom den här situationen upp till ytan. Vi fick inte i februari och i mars fick vi från staten. Jag har ju skaffat mig en trygghet genom åren och klarar mig men många av de andra är beroende av sin lön för att överleva och för att kunna skicka hem till familjen, säger Marta

Stjärnan har dragits med en bristning i låret den senaste tiden, men kan vara tillbaka i spel mot Birmingham på lördag.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.