Blåvitt tappade spel och poäng på Grimsta

Utspelade i första – sedan vaknade BP till liv

Robin Söder såg länge ut att föra tillbaka IFK Göteborg på vinnarspåret.

Men Blåvitt tappade allt i andra halvlek när Brommapojkarna tog över och gick för seger.

– Det låg lite grann i luften att få en till i arslet, säger IFK-tränaren Micke Stahre till C More efter 1-1.

Efter tunga förlusten mot Malmö FF möblerade Blåvitt om en del i elvan inför mötet med tabelljumbon BP. 

Anfallsparet Robin Söder och Lasse Vibe fick dock fortsatt förtroende på topp och duon fixade också ledningsmålet när Söder enkelt kunde slå in 1-0 på pass av dansken med 13 minuter spelade.

– Jag tror att de försökte ställa offside eller någonting. Lasse slog den i rätt tiondel, så det var härligt, säger Söder till C More.

Första halvlek dominerades av gästerna och BP var stundtals utspelade. I paus fanns det inte mycket som tydde på att Brommapojkarna skulle komma tillbaka.

"Kliver ut med hjärtat"

Men de sista 45 minuterna bet sig stockholmarna tillbaka i matchen och satte hårt tryck på ett ängsligt Göteborg.

I 68:e minuten fick Pontus Åsbrink ett jätteläge när han vräkte sig fram i straffområdet – men nicken var inte tillräckligt välplacerad och John Alvbåge kunde avstyra.

Bättre koll på skallen hade däremot Pontus Segerström som nickade in kvitteringen med drygt tio minuter kvar av matchen.

– Det kunde man inte tro efter första halvlek. Då var vi riktigt utspelade. Vi sa: "nu får vi höja oss". Jag tycker vi kliver ut med hjärtat och kör. Det är kul. Det är skönt, säger Segerström och fortsätter:

– Göteborg är ett av de bästa lagen, att få en poäng är verkligen meriterande, det ger råg i ryggen.

"Jättebesvikna"

IFK Göteborg hade förtvilat svårt att få till något eget spel i andra halvlek och det var snarare BP som var närmare segern.

– Vi kommer inte in i press och de är skickliga med bollen. Där var vi ganska illa ute, det låg lite grann i luften att få en till i arslet. Det klart att vi är jättebesvikna. Ingen bra insats, men däremot tycker jag att vi jobbar hårt, säger Micke Stahre.

Se målen från matchen i Sportbladet news ovan.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.