Generalens hälsning till Fifa-presidenten

FOTBOLL

Cristiano Ronaldo satte sitt nionde ligamål för säsongen.

Sedan skickade "generalen" en hälsning till Fifa-presidenten Sepp Blatter.

– Han gjorde rätt som svarade med ironi, säger lagkamraten Xabi Alonso.

Fifa-presidenten Sepp Blatters märkliga intervju där han fick frågan om vem som egentligen är bäst av Lionel Messi och Cristiano Ronaldo har blivit en stor snackis. Blatter började med att kalla Messi för "Leonard Messi" innan utspelet mot Ronaldo.

– Den andre. Det är något annat. Den andre är som en general på planen, sa han och fortsatte.

– Men det är den andra sidan av fotbollen och det är bra att också ha sådana generaler på planen. Det ger liv åt fotbollen. En har större nota hos frisören än den andre men det spelar ingen roll.

Bale tvåmålsskytt

Blatter har kritiserats av både Real Madrid och Ronaldo själv.

”Den här videon visar respekten och hänsynen som Fifa har för mig, min klubb och mitt land. Mycket är förklarat nu”, skrev han på sin Twitter.

Efter att Ronaldo satt en tveksamt dömd straff till 3-0 för Real Madrid skickade han en ny passning till Blatter genom att göra en honnör.

– Jag såg inte hans firande eftersom jag var på bänken då. Men han gjorde rätt som svarade med ironi för han står över sådana här saker, säger Xabi Alonso enligt AP.

Ifrågasatte nyförvärvet Gareth Bale gjorde de två första målen i matchen för Real. I den 14:e minuten satte han snyggt 1-0. Nio minuter senare kom tvåan efter att han satt en frispark i mål via en Sevilla-försvarare.

Ronaldo fortsatte målskyttet när han satte 5-2 och 6-3 i den andra halvleken. Matchen slutade hela 7-3 till Real Madrid.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga