Spelarna ville ha kvar Villas-Boas

FOTBOLL

Var inte överens om att sparka tränaren

I måndags sparkades Tottenhams manager Andre Villas-Boas.

Enligt målvakten Brad Friedel var ingen av spelarna överens med ledningen om agerandet.

– Ingen av oss var glad över att han fick gå, säger han.

Foto: Önskad av spelarna. Andre Villas-Boas fick sparken av Tottenham i måndags.

Andre Villas-Boas gjorde inte succé i Tottenham rent resultatmässigt. Efter att laget förlorat med 6-0 mot Manchester City i november och 0-5 mot Liverpool i helgen fick han sparken av ledningen i måndags.

Nu framkommer det att spelarna inte alls är nöjda med beslutet att sparka tränaren.

– Ingen är glad över att han fick gå. Jag tror att alla spelare i omklädningsrummet verkligen ville att det skulle fungera för Andre. Från dag ett när han kom till klubben har han haft en policy om att dörren alltid är öppen, han har haft väldigt bra kommunikation med spelarna, berättar målvakten Brad Friedel till Fox Soccer Daily, enligt Sky Sports.

"Försöker hålla oss till hans idéer"

I måndags meddelade Tottenham att den förre mittfältaren Tim Sherwood tar över laget tillfälligt, men vem som ersätter Andre Villas-Boas permanent är ännu inte bestämt.

– Jag är säker på att styrelsen kommer att anställa en väldigt bra manager som vi så klart kommer att stå bakom. I slutändan är vi anställda av Tottenham Hotspur, inte av managern som de tar in, säger Friedel.

– Vi måste bara försöka hålla oss till alla hans (Villas-Boas) idéer och försöka få så bra resultat som möjligt. Vi har fortfarande en väldigt bra laganda och en hel del kvalitet i omklädningsrummet.

Tottenham ligger i nuläget sjua i Premier League, åtta poäng bakom tabellettan Arsenal.

ARTIKELN HANDLAR OM