Öis viktiga nystart: stjärnduon tillbaka

FOTBOLL

Marcus Allbäck och Álvaro Santos tillbaka i Öis inför omstarten mot Elfsborg

De har inte spelat sedan mitten av april. Men i kväll är stjärnduon Marcus Allbäck och Álvaro Santos tillbaka i Örgryte till omstarten mot Elfsborg.

– Vi ska se till att göra en bragdhöst, säger Marcus Allbäck till Göteborgsposten.

Álvaro Santos har inte spelat allsvensk fotboll sedan 16 april. Motsvarande uppgift när det gäller Marcus Allbäck är 20 april. Skador har ställt till det för duon som var tänkt att utgöra allsvenskans hetaste forwardsuppställning. Men i kväll finns båda två med i Öis trupp till bortamatchen mot Elfsborg.

Nye tränarens första riktiga test

– De första tolv matcherna var en serie i sig. Nu inleder vi en ny serie. Efter inledningen som varit är vi oerhört hungriga och är riktigt revanchsugna, säger Allbäck.

Åge Hareide tog över som ny huvudtränare för ÖIS tio dagar in på juni. I kväll gör han allsvensk premiär för sin nya klubb.

– Åge har inneburit en nystart. Alla känner att de har en lika stor chans att få spela, säger Allbäck som trots att Öis ligger tvärsist i allsvenskan inte har gett upp hoppet om ett nytt kontrakt:

Allbäck förväntas starta i comebacken

Marcus Allbäck förväntas spela från start i Öis anfall, medan Álvaro Santos i dagsläget inte är redo för 90 minuter. Han återfinns dock på bänken.

– Vi ska se till att göra en bragdhöst. Vi kommer aldrig att kunna stanna kvar i allsvenskan genom att försvara oss igenom 18 matcher. Vi måste få bort ängslan och få fram aggressiviteten.

ARTIKELN HANDLAR OM