– Jag är klar för Danmark

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:

Förbundskaptenen på plats – då dominerade Wendt

KÖPENHAMN. Här är en som vill vara med och sänka Danmark i jakten på en VM-plats i Sydafrika:

Oscar Wendt – suverän vänsterback när FC Köpenhamn kopplade grepp om ligatiteln med 4–0 mot Bröndby.

– Jag är absolut klar för att spela i VM-kvalet mot Danmark, säger han.

FANSENS ÄLSKLING Köpenhamns scar Wendt var suverän mot Bröndby – och tog emot publikens hyllningar efter sitt vackra 4–0-mål.
FANSENS ÄLSKLING Köpenhamns scar Wendt var suverän mot Bröndby – och tog emot publikens hyllningar efter sitt vackra 4–0-mål.

På läktaren i Parken satt förbundskapten Roland Andersson och njöt av Wendts uppvisning samtidigt som han som alla andra som placerats under Bröndbys klack fick ducka för nedfarande halvfulla ölmuggar.

– Oscar lyckas med allting. Han blev inte testad bakåt men håller sin position bra. Framåt är han jättebra, säger Roland Andersson.

”Det har lossnat”

Wendt dominerade längs vänsterkanten.

– Det här året har det verkligen lossnat för mig. Det är väldigt stor skillnad på hur jag spelar här och hur jag spelade i IFK Göteborg. Vi har mycket mer bollinnehav, spelar efter marken, följer med väldigt mycket offensivt. Även defensivt har det varit en utmaning. Här ska du klara dig själv hela tiden. Det är bara en mot en som gäller. Du ska aldrig räkna med att få hjälp från din yttermittfältare. Det är din match i matchen som gäller, säger Oscar.

Mål – med högern

Han spikade matchresultatet med att snyggt skruva in 4–0 med – högerfoten!

– Herregud, ja. Jag kan inte säga att det bara händer en gång i livet, för jag har gjort det en gång tidigare. I Intertoto med Blåvitt. Säkert fem säsonger sen.

I Danmark är han etablerad som en av de bästa ytterbackarna. I landslaget vill han ta upp konkurrensen med Erik Edman och Behrang Safari.

– Tycker absolut att jag har nivån för att vara med mot Danmark. Självklart hade det varit extra roligt att spela den matchen eftersom man känner många som är med.

Frågan om vilket landslag som är bäst just nu – Sverige eller Danmark – svarar han blixtsnabbt på:

– Vi är klart bättre med fler bra spelare.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.