Zlatans nya scen

FOTBOLL

Sportbladet besöker Camp Nou – här ska Ibra briljera

Foto: Barcelonas omklädningsrum är totalt 850 kvadratmeter stora, uppdelade i fyra zoner. Här finns pooler, relaxavdelning, kallbad och bastu samt mycket mer.

BARCELONA. Europas mäktigaste fotbollstempel blir Zlatan Ibrahimovics nya hemmaplan.

Närmare 100 000 åskådare, lyxigt renoverat omklädningsrum och en historia som känns i väggarna.

Sportbladet har gått en guidad tur på Camp Nou i Barcelona.

Två bekväma massagebänkar, en stor jacuzzi, rymliga skåp till varje spelare och generösa utrymmen. Så ser bortalagets omklädningsrum ut.

FC Barcelonas? Tja, vad sägs om totalt 850 kvadratmeter uppdelade i fyra zoner med pool, två bubbelpooler, bastu, kallbad, ångbad, relaxavdelning, behandlingsrum, mötesrum och tre kontor. Allt renoverat 2006 och i toppskick.

Camp Nou invigdes den 24 september 1957 och är sedan dess ombyggd i flera etapper. Här har stjärnor som Ladislao Kubala, Johan Cruijff, Diego Maradona, Romario, Ronaldo och Ronaldinho spelat inför utsålda läktare.

Den jättelika betongkolossen tar för tillfället nästan 100 000 åskådare och det finns planer på att utöka kapaciteten med omkring 14 000 stolar.

Kräsna åskådare

Publiken är känd för att vara kräsen och kan börja bua redan efter tio minuter om inte spelet stämmer, men är å andra sidan en enorm tillgång i de stora matcherna.

Planen ser i dagsläget ut som en åker, men nytt gräs ska läggas inom kort.

”Hjärtligt välkommen”

Om Zlatan Ibrahimovic presenteras kommande vecka väntas klubben göra en provisorisk lösning så att supportrarna kan få se svensken trixa med en boll på själva Camp Nou, och inte på Ministadion bredvid där Zlatans kompis Maxwell presenterades i fredags.

– Vi väntar bara på att Ibrahimovic ska bli klar. Han är hjärtligt välkommen och folk ställer frågor om honom hela tiden nu. Det var ett gäng killar här i går som alla hade på sig Barçatröjor med Ibrahimovics namn på ryggen, säger guiden Toni Cortés, 24, som också jobbar som säkerhetsvakt på FC Barcelonas träningsanläggning Ciutat Esportiva.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga