Lukaku gjorde två mål i Lindelöfs comeback

Lågt betyg till svensken: ”Såg nervös ut”

avStaffan Dickson

Romelu Lukaku gjorde två mål och visade ännu en gång hur bra han trivs i FA-cupen.

Victor Nilsson Lindelöf har inget att jämföra med – han får just nu inte spela i några andra turneringar.

Trots att United höll nollan i hans comeback får svensken bara en fyra i betyg på Manchester Evening News tiogradiga skala.

Victor Nilsson Lindelöf, 23, har inte spelat en minut i någon av Manchester Uniteds fem senaste ligamatcher. Senast han gjorde en match för laget var i FA-cupmötet med Yeovil Town i slutet av januari.

I dagens FA-cupmöte på Kirklees Stadium i Huddersfield var svensken dock tillbaka i José Mourinhos startelva. Totalt gjorde portugisen sex ändringar jämfört med det lag som förlorade borta mot Newcastle i Premier League förra helgen.

Redan i den fjärde minuten tog United ledningen när Romelu Lukaku gjorde mål på en kontring. Målet var belgarens totalt 20:e för säsongen och det tionde på hans tio senaste matcher i FA-cupen.

Strax före halvtidsvilan hade Juan Mata och Nemanja Matic varsin boll i mål, men båda dömdes bort för offside, i Matas fall efter en flera minuter lång videogranskning.

Foto: TT

”Svårt att övertyga”

Tio minuter efter paus utökade United sin ledning. Även 0–2-målet kom på en snabb omställning och återigen var det Lukaku som slog till.

Några fler mål blev det inte och United är nu vidare till den sjätte omgången i FA-cupen.

Romelu Lukaku får en åtta av tio i betyg när Manchester Evening News direkt efter slutsignalen sätter betyg på Unitedspelarna. Ingen annan i laget får mer än en femma. Victor Nilsson Lindelöf får precis som mittbackskollegan Chris Smalling nöja sig med en fyra trots att laget höll nollan.

”Har fortfarande svårt att övertyga. Såg nervös ut när han sattes under press, men även när han gjorde väldigt enkla saker”, skriver tidningen.

”Väldigt stabil”

Eurosports expert Johan Arneng tycker att Victor Nilsson Lindelöf inledde darrigt, men att svensken sedan spelade upp sig.

– Jag tycker att han har varit väldigt stabil den här matchen. Utan att utmärka sig på något sätt gör han det ska, släpper inte till någonting tillsammans med Smalling, täcker av det mesta. En klart bra prestation, säger Arneng i sändningen.

I nästa omgång av FA-cupen tar Manchester United emot Brighton hemma på Old Trafford.

Se FA-cupen på Kanal 5 och Eurosport samt fler höjdpunkter från FA-cupen på Eurosport.se