Kalmar FF

Avstängd – då kan Elm ha gjort sitt

Av: 

Mattias J Larsson

FOTBOLL

”Transferfönstret nte öppet speciellt länge efter min avstängning”

HALMSTAD. Avstängd efter en tveksam varning.

Nu tyder mycket på att Rasmus Elm spelat sin sista match för Kalmar.

– Transferfönstret är ju inte öppet speciellt länge till efter min avstängning, säger Elm.

Foto: SCANPIX

Kalmar åkte till Kalmar med sex raka segrar, nio matcher i rad utan förlust och chans att överta serieledningen.

Men efter att HBK dominerat och vunnit rättvist med 2–0 åkte de regerande mästarna hem som ett i tabellen fallande förlorarlag. Och risken är väldigt stor att förlusten på Örjans vall blir Rasmus Elms sista för Kalmar FF – i alla fall för en lång tid framöver.

”Inte varning”

Den varning mittfältaren drog på sig när han kolliderade med Anel Raskaj i första halvlek innebär att Elm är avstängd i nästa allsvenska omgång.

– Jag srpringer in framför och så sparkar han mig. Min reaktion var att det var max frispark, inte varning. Den kommer för att han lägger sig ner och skriker, säger Elm.

När Elm är tillgänglig för allsvenskt spel igen är det bara en vecka kvar till transferfönstret stänger och då har även alla europeiska ligor hunnit dra igång.

Till landslagssamlingen

– Det går egentligen inte att säga om jag är med då eftersom ingenting är klart. Jag låter mitt beslut mogna fram. Vad det än blir så kommer det att bli bra och det känns skönt. Men jag har inte bestämt mig, säger Elm som dock inser att gårdagens förlust kan ha varit hans sista för KFF.

– Fönstret är ju inte öppet speciellt länge till efter min avstängning.

Efter en längre tid av riktigt bra insatser föll Elm, precis som hela KFF, en aning i går. Men att det skulle bero på det kommande klubbbytet avvisar Rasmus Elm bestämt.

– Nej, det har bara fått mig att prestera ännu bättre.

I dag åker Rasmus Elm till Stockholm för landslagets samling inför träningslandskampen mot Finland. Dock med en svullen fot.

– Jag har fått några smällar på samma ställe, det gör ont och den är svullen. Men förhoppningsvis är det ingen fara, säger Elm.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kalmar FF