Kalmar FF

Fredriksskans får underkänt

FOTBOLL

”Man är inte förvånad”

Håller inte måttet i stora europeiska cupmatcher.

Foto: BILDBYRÅN

Det blir inget Champions League-spel på Fredriksskans. Arenan håller inte måttet och skulle Kalmar FF nå gruppspelet tvingas man spela på annan ort. Så lyder UEFA:s dom.

– Man är inte förvånad då man inser att dom har väldigt höga krav på produkten Champions League, säger KFF:s klubbchef Svante Samuelsson.

Klubbchefen berättar för Barometern att UEFA generellt sett inte är nöjt med kvaliteten på Fredriksskans i dagsläget. Dels måste planens bredd utökas till 68 meter, dels krävs en belysning på minst 1500 lux som bara det skulle kosta klubben sju miljoner kronor att åtgärda.

Får spela kvalet

– Vi känner att det går inte att försvara att göra en så stor investering med tanke på att om vi åker ut så är den utan vilken som helst nytta, säger Samuelsson.

Precis som i fjolårets UEFA cup-spel får Kalmar spela kvalomgångarna på Fredriksskans, men då det rör sig om gruppspel gäller andra premisser och då håller inte arenan måttet.

Borås tänkbar arena

– Man är lite besviken, men man är inte förvånad då man inser att dom har väldigt höga krav på produkten Champions League och UEFA Europa League där dom säljer rättigheter och binder upp sina egna sponsorer. Det ställs höga krav på vad som krävs för ett arrangemang så det är ingen överraskning.

Därmed kan det bli aktuellt för spel i Borås igen där Kalmar blev utslaget av Feyenoord ifjol på ett relativt folktomt Borås Arena.

Daniel Olausson/fotbollsverige.se

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Kalmar FF

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kalmar FF