”Det är farligt och allvarligt”

Foto: Bildbyrån/Twitter
FOTBOLL

AIK överraskat när säsongen startade

Konstgräs ska ge de allsvenska klubbarna chansen att börja spela fotboll tidigare.

För AIK väntade dock en rejäl överraskning när de startade säsongen i veckan.

– Det är farligt, säger assisterande tränaren Nebojsa Novakovic om träningsplanen på Skytteholms IP.

Lag efter lag i allsvenskan inleder nu sin försäsong inför den kommande allsvenskan. I veckan satte såväl Malmö FF som AIK igång fotbollsträningen inför välfyllda läktare.

Men om det var allsvensk klass på intresset i Solna så var det knappast det på planen. AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic publicerade på fredagen en bild på Twitter med Skytteholms IP:s vågiga konstgräsmatta som motiv.

”Måste göra något år det”

– Det är Skytteholms a-plan där vi tränar. Det är inte hela planen som är så utan områden där det ser ut som på bilden. När vi spelar på mindre ytor försöker vi självklart undvika dem men ska du spela elva mot elva så går inte det.

Novakovic hoppas nu att Solna kommun ska byta konstgräsmattan.

– Man måste göra något för det här drabbar massor av lag. Det är inte bara AIK utan massor av ungdomar som tränar där på eftermiddagar och kvällar. Det här är farligt. Man förväntar sig inte att konstgräs ska se ut så här när det är uppvärmt och så, då tycker man att det ska vara fin kvalité på mattan. När det blir så här är det farligt. Det är bara hoppas att vi kan undvika att någon blir skadad.